Minneplass for terrorist i Stavangers vennskapsby

Naif Abu Sharakh ledet et dobbelt selvmordsbomberangrep hvor 23 mennesker ble drept. I Stavangers vennskapsby Nablus er det stor ære verdt.

Hedersmerket for terroristen i Nablus. (Skjermdump fra Awdah TV, via PMW)
Hedersmerket for terroristen i Nablus. (Skjermdump fra Awdah TV, via PMW)

17. juli meldte den palestinske tv-stasjonen Awdah fra den palestinske byen Nablus på Vestbredden. På en plass i byen er det satt opp en minnestein for Naif Abu Sharakh og plassen er blitt oppkalt etter ham.

Minnesmerket sender to budskap til palestinernes naboer:

En mann som ledet selvmordsterrorister mot jøder i Tel Aviv er verd stor heder.

Steinen er formet som hele det geografiske området Palestina – hvor det ikke er plass til noe Israel. Den jødiske staten skal bort.

Naif Abu Sharakh var kommandant for terrorgrupen Al-Aqsa Martyrbrigader i Nablus-området under den andre intifadaen. Han var involvert i en rekke angrep mot israelere, inkludert et dobbelt selmordsterrorangrep i Tel Aviv 5. januar 2003, skriver Palestinian Media Watch. Han ble drept av israelske styrker 26. juni 2004.

Tv-stasjonen Awdah er som terrororganisasjonen Al-Aqsa Martyrbrigader tilknyttet Fatah, den palestinske bevegelsen som kontrollerer selvstyremyndighetene på Vestbredden. Programlederen i Awdah understreket at hun var veldig stolt av moren til terroristen.

Palestinske myndigheter løfter stadig fram barnemordere som helter og de gir dem økonomisk belønning.

Forrige artikkelSynger ut mot dem som støtter boikottfestivalen
Neste artikkelMIFF på Arendalsuka
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.