Abbas velsigner steinkastere og kaller jøder ”skitne”

Palestinernes president Mahmoud Abbas hevder at jødene ikke har noen rett til ”å besudle” al-Aqsa moskeen med ”sine skitne føtter”.
Abbas uttaler seg til opprørerne i Jerusalem på PA TV. (Foto: Skjermdump fra YouTube / PMW)
Abbas uttaler seg til opprørerne i Jerusalem på PA TV. (Foto: Skjermdump fra YouTube / PMW)

Den siste uken har vært preget av uroligheter i Jerusalem etter at en gjeng palestinske ungdommer natt til søndag 13. september barrikaderte seg i al-Aqsa moskeen på Tempelhøyden med rørbomber, steiner og fyrverkeri. Israelsk politi aksjonerte mot opprørerne søndag morgen. I tre dager på rad pågikk voldelige opptøyer på Tempelhøyden, og gjennom uken har det vært opptøyer en rekke steder i Jerusalem. Langs en gate i Øst-Jerusalem krevde steinkastingen et israelsk liv søndag kveld.

Palestinske myndigheter har ikke kommet med noen fordømmelse av de voldelige angrepene palestinere i Øst-Jerusalem har stått for. I stedet har president Mahmoud Abbas kommet med en oppfordring til å fortsette det han påstår er en kamp om al-Aqsa moskeen og om Jerusalem. I en uttalelse som ble sendt på de palestinske selvstyremyndighetenes egen tv-kanal PA TV onsdag 16. september, omtalte presidenten jøder som ”skitne”. Derfor bør de ikke få ”besudle” palestinernes hellige moské, var budskapet hans. Et utdrag fra talen kan du se i videoen nedenfor denne artikkelen. Videoen er tekstet til engelsk av Palestinian Media Watch.

Uttalelsen ble gitt i et møte med såkalte ”aktivister for forsvaret av helligdommen”. Abbas startet med å velsigne opprørerne.

– Vi velsigner dere, vi velsigner de som utfører Ribat [et islamsk uttrykk for å drive religiøs krig for å beskytte landområder man regner som islamske]. Vi velsigner hver dråpe av blod som har blitt utøst for Jerusalem, som er rent blod, blod utøst for Allah, slik Allah vil. Hver eneste martyr vil nå paradiset, og alle som er blitt skadet, vil bli belønnet av Allah, proklamerte presidenten.

– Al-Aqsa moskeen og Gravkirken [kirken i Jerusalems gamleby på stedet der tradisjonen sier at Jesus ble korsfestet og gravlagt] er våre, og de har ingen rett til å besudle dem med sine skitne føtter. Vi vil ikke tillate dem det, og vi vil gjøre alt som står i vår makt for å beskytte Jerusalem, sa Abbas.

Uttalelsene ble i tillegg gjengitt av det palestinske nyhetsbyrået WAFA og de palestinske selvstyremyndighetenes avis Al-Hayat Al-Jadida.

Her er videoen med Abbas’ uttalelser:

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise