Abbas velsigner steinkastere og kaller jøder ”skitne”

Palestinernes president Mahmoud Abbas hevder at jødene ikke har noen rett til ”å besudle” al-Aqsa moskeen med ”sine skitne føtter”.

Abbas uttaler seg til opprørerne i Jerusalem på PA TV. (Foto: Skjermdump fra YouTube / PMW)
Abbas uttaler seg til opprørerne i Jerusalem på PA TV. (Foto: Skjermdump fra YouTube / PMW)

Den siste uken har vært preget av uroligheter i Jerusalem etter at en gjeng palestinske ungdommer natt til søndag 13. september barrikaderte seg i al-Aqsa moskeen på Tempelhøyden med rørbomber, steiner og fyrverkeri. Israelsk politi aksjonerte mot opprørerne søndag morgen. I tre dager på rad pågikk voldelige opptøyer på Tempelhøyden, og gjennom uken har det vært opptøyer en rekke steder i Jerusalem. Langs en gate i Øst-Jerusalem krevde steinkastingen et israelsk liv søndag kveld.

Palestinske myndigheter har ikke kommet med noen fordømmelse av de voldelige angrepene palestinere i Øst-Jerusalem har stått for. I stedet har president Mahmoud Abbas kommet med en oppfordring til å fortsette det han påstår er en kamp om al-Aqsa moskeen og om Jerusalem. I en uttalelse som ble sendt på de palestinske selvstyremyndighetenes egen tv-kanal PA TV onsdag 16. september, omtalte presidenten jøder som ”skitne”. Derfor bør de ikke få ”besudle” palestinernes hellige moské, var budskapet hans. Et utdrag fra talen kan du se i videoen nedenfor denne artikkelen. Videoen er tekstet til engelsk av Palestinian Media Watch.

Uttalelsen ble gitt i et møte med såkalte ”aktivister for forsvaret av helligdommen”. Abbas startet med å velsigne opprørerne.

– Vi velsigner dere, vi velsigner de som utfører Ribat [et islamsk uttrykk for å drive religiøs krig for å beskytte landområder man regner som islamske]. Vi velsigner hver dråpe av blod som har blitt utøst for Jerusalem, som er rent blod, blod utøst for Allah, slik Allah vil. Hver eneste martyr vil nå paradiset, og alle som er blitt skadet, vil bli belønnet av Allah, proklamerte presidenten.

– Al-Aqsa moskeen og Gravkirken [kirken i Jerusalems gamleby på stedet der tradisjonen sier at Jesus ble korsfestet og gravlagt] er våre, og de har ingen rett til å besudle dem med sine skitne føtter. Vi vil ikke tillate dem det, og vi vil gjøre alt som står i vår makt for å beskytte Jerusalem, sa Abbas.

Uttalelsene ble i tillegg gjengitt av det palestinske nyhetsbyrået WAFA og de palestinske selvstyremyndighetenes avis Al-Hayat Al-Jadida.

Her er videoen med Abbas’ uttalelser:

 

Forrige artikkelFra smuglerindustri til fiskeoppdrett
Neste artikkelMIFF ga ungdom kunnskap om Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/