Kaller opp nyfødt etter terroristen som drepte pappaen til denne lille gutten

Groteskt navnevalg i Gaza.

En liten gutt blir båret bort fra åstedet etter terrorangrepet i Jerusalem 3. oktober. Guttens far ble drept i angrepet. (Foto: Yonatan Sindel, Flash90)
En liten gutt blir båret bort fra åstedet etter terrorangrepet i Jerusalem 3. oktober. Guttens far ble drept i angrepet. (Foto: Yonatan Sindel, Flash90)

Lørdag 3. oktober ble to israelere drept og tre såret da en palestinsk terrorist gikk til angrep med kniv og skytevåpen i gamlebyen i Jerusalem. Samme kveld underslo NRK Kveldsnytt at ofrene var jøder og la ensidig ansvaret for økt uro på “jødisk festival”. Mandag meldte MIFF at en norsk familie var midt i terrordramaet. Tirsdag, etter forespørsel fra MIFF, fulgte NRK eksempelet til Al Jazeera og tok selvkritikk for sin første dekning av terrorangrepet.

I store deler av det palestinske samfunnet blir terroristen Muhannad Halabi hyllet som en helt. Det offisielle palestinske nyhetsbyrået Wafa og den offisielle palestinske avisen Al-Hayat Al-Jadida melder 6. oktober at en palestinsk familie på Gaza-stripen har oppkalt sin nyfødte sønn etter terroristen.

– Til og med før martyren Muhannad Halabi ble gravlagt, hørtes gråten til en baby på et sykehus i Gaza. Det varslet fødselen til en baby kalt Muhannad Halabi, skrev Wafa. Overskriften til nyhetsbyrået var om mulig enda mer blomstret: “Muhannad den nyfødte klemmer Muhannad martyren, og de to forener hjemlandet.” Palestina blir forent ved at en familie på Gaza kaller opp sin nyfødte sønn etter en terrorist fra Vestbredden.

Nyhetsbyrået og avisen som blir drevet av palestinske selvstyremyndigheter omtaler Halabi gjentatte ganger som martyr. “Martyren Halabi fra landsbyen El-Bireh ble drept av okkupasjonshæren i det okkuperte Jerusalem.”

Wafa melder også at moren til den nyfødte gutten på Gaza ringte moren til Halabi i El-Bireh. De to mødrene skal ha grått sammen i glede.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise