Fatah-leder håner terrorofre

- Vi elsker deg, skriver Fatah-leder om terroristen som drepte soldat og skjøt mot sivile på en busstasjon. Se andre eksempler på offisiell palestinsk terrorhyllest som ikke blir meldt i norske medier.
Skjermdump fra musikkvideo sendt på PA TV under den andre intifadaen. På ny bruker offisielle palestinske medier den samme retorikken.
Skjermdump fra musikkvideo sendt på PA TV under den andre intifadaen. På ny bruker offisielle palestinske medier den samme retorikken.

Sultan Abu Al-Einein er rådgiver for PA-president Mahmoud Abbas. Senest i 2013 ble han omtalt som medlem av Fatahs sentralkomite av det palestinske nyhetsbyrået Ma’an.

Søndag 18. oktober gikk en palestinsk terrorist til angrep på busstasjonen i Beersheba. Han angrep og drepte en soldat med kniv, stjal soldatens våpen og begynte å skyte rundt seg. 11 personer ble såret.

På formiddagen 19. oktober har Abu Al-Einein blitt kjent med angrepet, og han setter seg ned for å skrive en Facebook-oppdatering. Det kommer ikke fordømmelse eller noen ord som forklarer hvordan volden ødelegger for den palestinske saken. Nei, han hyller terrordrapsmannen.

– Vi elsker deg Muhannad, skrev Al-Einein. Han hyller med navn både Muhannad al-Okabi som gikk til angrep i Beersheba og Muhannad Halabi som drepte to israelere i Jerusalem tidligere i oktober.

Fatah-lederen benytter også sjansen til å håne ofrene for terroren. Han spotter at de rømte for angriperens skudd. Det er Palestinian Media Watch som har oversatt Al-Eineins Facebook-oppdatering.

 

Trekker inn duften av martyrens blod

15. oktober hadde den offisielle PA-avisen Al-Hayat Al-Jadida en artikkel hvor en død knivmanns blod blir omtalt i romantiske og poetiske ord.

– [Palestinere] insisterte på å trekke inn duften av martyrens blod, heter det i artikkelen. Under den andre intifadaen sendte PA TV en musikkvideo hundrevis av ganger hvor det blant annet het i en strofe: «Hvor søt er duften av martyrene.»

 

Fatahs terrorhyllest i sosiale medier

19. oktober publiserte Palestinian Media Watch en rekke eksempler på hvordan Fatah hyller terrorister i sosiale medier. Under et bilde av unge palestinske menn som til sammen drepte 2 og knivstakk 7 israelere, skrev Fatah på Twitter 13. oktober: «Våre martyrer kommer i flokker. Vår fasthet er som fjell. Den bøyer seg ikke foran de foraktelige og frykter ikke arrestasjon.»

14. oktober skrev Fatahs avdeling i Rafah på Facebook: «Vi er en nasjon av kjemper. Vi er en nasjon som dør matyrdøden med et smil på ansiktet.»

13. oktober delte Fatah en tekst som en av terroristene som drepte to israelere på en buss i Jerusalem skrev før sitt angrep. «Ti bud for martyren,» het teksten. Han ba om at ingen palestinske fraksjoner skulle ta æren for hans angrep – «for min død var for hjemlandet og ikke for dere».

– Jeg skal se dere i Paradis, avsluttet han.

Ved å spre budskapet bidrar Fatah til å fremme islamistenes tro på stor belønning for dem som dør i kampen mot jødene.

Du kan se flere eksempler hos Palestinian Media Watch.

 

Hvis du tror norske medier ikke kommer til å melde om dette oppvigleriet fra offisielt palestinsk hold, så oppmuntrer vi deg til å dele artikkelen i sosiale medier!

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise