Hyller og fornekter knivangrep samtidig

Mahmoud Abbas’ organisasjon Fatah publiserte dette bildet for en uke siden. ”Vi skal seire eller dø”, er teksten. Samtidig anklages Israel av palestinske myndigheter for å fabrikkere historiene om knivangrep.

Skjermdump fra Fatahs Faceboo-side, via PMW.
Skjermdump fra Fatahs Facebook-side, via PMW.

Bildet av en maskert palestiner som gjør seierstegn med fingrene mens han løfter en kniv ble publisert på Fatahs offisielle Facebook-side 23. oktober, ifølge Palestinian Media Watch. Det føyer seg inn i rekken av kontinuerlig hyllest av terrorangrep mot israelere, og oppfordringer til knivangrep.

Noen dager senere hyllet Fatah en av den senere tidens knivstikkere. 26. oktober skrev de på den samme Facebook-siden: ”Den palestinske nasjonale frigjøringsbevegelsen Fatah eskorterer sin martyrsønn til hans bryllup. Raed Saket Abd Al-Rahman Jaradat som utførte knivstikkingsoperasjonen ved Beit Einun-krysset”.

 

Skjermdump fra Fatahs Faceboo-side, via PMW.
Skjermdump fra Fatahs Facebook-side, via PMW.

 

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

29. oktober postet Fatah et bilde av omslaget til en nazistisk barnebok, som forteller at du aldri må stole på en rev eller en jøde. Den antisemittiske boken kom først ut i Tyskland i 1936. Teksten lyder: ”Ikke stol på en rev på engen sin, og ikke stol på en jødes ed.”

 

Skjermdump fra Fatahs Faceboo-side, via PMW.
Skjermdump fra Fatahs Facebook-side, via PMW.

 

Samtidig som knivangrep hylles og angripere gis heltestatus av blant andre Fatah, føres det også en palestinsk kampanje for å fremme en løgn om at Israel fabrikkerer knivangrep for å få en unnskyldning til å drepe ”uskyldige” palestinere, ifølge PMW. Denne løgnen fremmes både gjennom karikaturtegninger, offentlige pressemeldinger, uttalelser fra ledere og omskriving av faktiske hendelser i nyhetsbildet. Denne karikaturtegningen sto på trykk i de palestinske selvstyremyndighetenes egen avis Al-Hayat Al-Jadida 26. oktober:

 

Faksimile fra al-Hayat al-Jadida 26. oktober, gjengitt via PMW.
Faksimile fra al-Hayat al-Jadida 26. oktober, gjengitt via PMW.

 

Tegningen viser en religiøs jøde som planter en kniv på en liten palestinsk gutt mens han rir på ryggen til en israelsk soldat.

Det palestinske informasjonsdepartementet sendte tidligere i oktober ut en pressemelding der de påsto at Israel finner på historier om palestinske angrep, når palestinerne i realiteten er ofre. Al-Hayat Al-Jadida gjenga dette 10. oktober.

Saeb Erekat, som er tidligere palestinsk forhandlingsleder, generalsekretær for PLOs styringskomité og medlem av Fatahs sentralkomité, hevdet i den samme avisen 26. oktober at Israel ”gjennomfører henrettelser i felten”.

En av de palestinske angriperne som har blitt framstilt som et uskyldig offer er 17 år gamle Dania Arshid. Søndag 25. oktober løp hun mot israelske grensepolitimenn med kniv i hendene ved Patriarkenes grav i Hebron. Hun ble skutt og drept da hun nektet å etterkomme ordre om å stanse, ifølge IDF. Al-Hayat Al-Jadida skrev i stedet at ”okkupasjonsmakten henrettet studenten Dania Arshid”. Avisen påsto at israelske soldater hadde beordret henne til å ta en kniv ut av vesken sin, og at ”hun sa nei fordi hun ikke hadde noen kniv hun kunne ta ut, og da ble hun skutt”.

Mer dokumentasjon og flere eksempler finner du hos PMW.

Forrige artikkelOffiser suspendert for overtramp
Neste artikkelIsrael og folkeretten
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -