IS fortsatt populær blant noen palestinere

En palestinsk ungdom holder opp IS-flagget på Tempelhøyden i Jerusalem. (Foto: Facebook)
En palestinsk ungdom holder opp IS-flagget på Tempelhøyden i Jerusalem. (Foto: Facebook)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I november 2014 gjennomførte Doha Institute for Research and Policy Studies en meningsmåling som viste at palestinerne hadde et mer positivt syn på Islamsk Stat (IS) enn andre arabiske folk. Den gang sa 4 prosent av palestinerne at de hadde et positivt syn på IS, i tillegg sa 20 prosent sa at de hadde et noe positivt syn.

En ny meningsmåling fra PEW antyder at populariteten til IS er noe redusert det siste året. Nå sier seks prosent av palestinerne at de har et positivt syn på IS, 84 prosent sier at de har et negativt syn. Ti prosent svarer “vet ikke”.

Men også nå er populariteten til IS klart større blant palestinerne enn i noen av nabolandene. I Jordan er det bare tre prosent som har et positivt syn på IS, i Libanon er det 0 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Meningsmålingen viser at støtten til IS er større blant palestinerne på Vestbredden enn på Gaza-stripen. I Gaza har fem prosent et positivt syn på IS, på Vestbredden er tallet så høyt som 8 prosent. På Gaza-stripen svarer tre prosent “vet ikke”, på Vestbredden hele 13 prosent.

Blant araberne i Israel har fire prosent et positivt syn på IS. 91 prosent har et negativt syn.

Ifølge CIA World Fact Book er det nesten 2,8 millioner palestinere på Vestbredden. Antallet IS-sympatisører ligger derfor rundt 220.000 palestinere. Dette tilsvarer 38 per kvadratkilometer.

Dataene i PEWs måling ble samlet inn i april og mai 2015.

Resultater fra PEWs måling.
Resultater fra PEWs måling.


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag