IS fortsatt populær blant noen palestinere

8 prosent av palestinerne på Vestbredden har et positivt inntrykk av Islamsk Stat.

En palestinsk ungdom holder opp IS-flagget på Tempelhøyden i Jerusalem. (Foto: Facebook)
En palestinsk ungdom holder opp IS-flagget på Tempelhøyden i Jerusalem. (Foto: Facebook)

I november 2014 gjennomførte Doha Institute for Research and Policy Studies en meningsmåling som viste at palestinerne hadde et mer positivt syn på Islamsk Stat (IS) enn andre arabiske folk. Den gang sa 4 prosent av palestinerne at de hadde et positivt syn på IS, i tillegg sa 20 prosent sa at de hadde et noe positivt syn.

En ny meningsmåling fra PEW antyder at populariteten til IS er noe redusert det siste året. Nå sier seks prosent av palestinerne at de har et positivt syn på IS, 84 prosent sier at de har et negativt syn. Ti prosent svarer “vet ikke”.

Men også nå er populariteten til IS klart større blant palestinerne enn i noen av nabolandene. I Jordan er det bare tre prosent som har et positivt syn på IS, i Libanon er det 0 prosent.

Meningsmålingen viser at støtten til IS er større blant palestinerne på Vestbredden enn på Gaza-stripen. I Gaza har fem prosent et positivt syn på IS, på Vestbredden er tallet så høyt som 8 prosent. På Gaza-stripen svarer tre prosent “vet ikke”, på Vestbredden hele 13 prosent.

Blant araberne i Israel har fire prosent et positivt syn på IS. 91 prosent har et negativt syn.

Ifølge CIA World Fact Book er det nesten 2,8 millioner palestinere på Vestbredden. Antallet IS-sympatisører ligger derfor rundt 220.000 palestinere. Dette tilsvarer 38 per kvadratkilometer.

Dataene i PEWs måling ble samlet inn i april og mai 2015.

Resultater fra PEWs måling.
Resultater fra PEWs måling.
Forrige artikkelJødisk lærer knivstukket i Marseille
Neste artikkelPLO- og Fatah-ledere hyllet dobbeltdrapsmann
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.