PLO- og Fatah-ledere hyllet dobbeltdrapsmann

– Det er våre unge menns rett å få israelske kvinner til å gråte, sier den palestinske politikeren Jamal Muhaisen.

Bildet viser palestinere ved minnesmerket for terror-drapsmannen Muhannad Halabi. (Foto: Fra Twitter-kontoen til Ofir Gendelman, israelsk talsmann)
Bildet viser palestinere ved minnesmerket for terror-drapsmannen Muhannad Halabi. (Foto: Fra Twitter-kontoen til Ofir Gendelman, israelsk talsmann)

Muhannad Halabi er høstens store helt i det palestinske samfunnet. En nyfødt baby ble oppkalt etter ham. Det ble også en offentlig gate og en fotballturnering. I forrige uke ble et minnesmerke for Halabi presentert i Abu Qash på Vestbredden. Jamal Muhaisen, medlem av Fatahs sentralkomité, deltok i seremonien.

Halabi er ingen sportsstjerne, forsker eller oppdager. Sin ære i det palestinske samfunnet vant han med dobbeltdrapet i Jerusalem 3. oktober. Hadde han ikke blitt stanset av væpnet israelsk politi, kunne antallet offer raskt blitt høyere. En kvinne og hennes to år gamle sønn ble skadet i angrepet. Kvinnens mann ble drept.

Fatah-lederen Muhaisen mener unge palestinske menn har rett til å drepe israelske jøder med kniv.

– Våre unge menn har rett til å få israelske kvinner til å gråte, slik som våre kvinner gråter, selv om våre kvinner lager jubellyder etter at deres sønner og ektemenn har dødd som martyrer, sa Muhaisen 14. november ifølge det uavhengige palestinske nyhetsbyrået Ma’an.

Muhaisen hyller Halabi for å ha “utløst Jerusalem-intifadaen”. Minneseremonien utropte han til “et nasjonalt bryllup”. Dette er en referanse til islamisters tro på å få møte 72 jomfruer i paradis når de dør som martyrer.

Omar Shehadeh, medlem av PLOs sentralkomité for DFLP, sa at Halabi “er et eksempel og en rollemodell for generasjoner av ungdom”.

Qais Abd Al-Karim, medlem av PLOs sentralstyre, utropte Halabi som “helt”. Han uttrykte sin “stolthet” over dobbeltdrapsmannen og snakket om palestinernes “lojalitet til hans blod”. Det er Palestinian Media Watch som har oversatt og gjengitt uttalelsene fra palestinske medier.

Minnesmerket etter Halabi er formet som “Palestina”, etter grensene til det britiske mandatområdet Palestina. Det gir ikke plass til noe Israel.

Forrige artikkelIS fortsatt populær blant noen palestinere
Neste artikkelTo drept i terrorangrep mot synagoge i Tel Aviv
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.