PLO- og Fatah-ledere hyllet dobbeltdrapsmann

Bildet viser palestinere ved minnesmerket for terror-drapsmannen Muhannad Halabi. (Foto: Fra Twitter-kontoen til Ofir Gendelman, israelsk talsmann)
Bildet viser palestinere ved minnesmerket for terror-drapsmannen Muhannad Halabi. (Foto: Fra Twitter-kontoen til Ofir Gendelman, israelsk talsmann)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Muhannad Halabi er høstens store helt i det palestinske samfunnet. En nyfødt baby ble oppkalt etter ham. Det ble også en offentlig gate og en fotballturnering. I forrige uke ble et minnesmerke for Halabi presentert i Abu Qash på Vestbredden. Jamal Muhaisen, medlem av Fatahs sentralkomité, deltok i seremonien.

Halabi er ingen sportsstjerne, forsker eller oppdager. Sin ære i det palestinske samfunnet vant han med dobbeltdrapet i Jerusalem 3. oktober. Hadde han ikke blitt stanset av væpnet israelsk politi, kunne antallet offer raskt blitt høyere. En kvinne og hennes to år gamle sønn ble skadet i angrepet. Kvinnens mann ble drept.

Fatah-lederen Muhaisen mener unge palestinske menn har rett til å drepe israelske jøder med kniv.

– Våre unge menn har rett til å få israelske kvinner til å gråte, slik som våre kvinner gråter, selv om våre kvinner lager jubellyder etter at deres sønner og ektemenn har dødd som martyrer, sa Muhaisen 14. november ifølge det uavhengige palestinske nyhetsbyrået Ma’an.

Muhaisen hyller Halabi for å ha “utløst Jerusalem-intifadaen”. Minneseremonien utropte han til “et nasjonalt bryllup”. Dette er en referanse til islamisters tro på å få møte 72 jomfruer i paradis når de dør som martyrer.

Omar Shehadeh, medlem av PLOs sentralkomité for DFLP, sa at Halabi “er et eksempel og en rollemodell for generasjoner av ungdom”.

Qais Abd Al-Karim, medlem av PLOs sentralstyre, utropte Halabi som “helt”. Han uttrykte sin “stolthet” over dobbeltdrapsmannen og snakket om palestinernes “lojalitet til hans blod”. Det er Palestinian Media Watch som har oversatt og gjengitt uttalelsene fra palestinske medier.

Minnesmerket etter Halabi er formet som “Palestina”, etter grensene til det britiske mandatområdet Palestina. Det gir ikke plass til noe Israel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag