Palestinsk nyhetsbyrå lovpriser terrorister

For ett år siden drepte de fem jøder i en synagoge og en drusisk politimann. De skrev et heltemodig “epos”, ifølge Wattan.

Etter terrorangrepet mot synagogen i Har Nof ble massakren feiret i gatene på Gaza-stripen. (Foto: Abed Rahim Khatib, Flash90)
Terroristene bak massakren i synagogen i Har Nof blir feiret i gatene på Gaza-stripen. (Foto: Abed Rahim Khatib, Flash90)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

18. november 2014 gikk to palestinske menn til angrep på bedende jøder i en synagoge i bydelen Har Nof i Jerusalem. Med økser, kniver og skytevåpen drepte de fire personer. En drusisk politimann som tok opp kampen med terroristene ble kritisk skadet, og døde senere av skadene. Én av de syv sivile israelerne som ble skadet, våknet aldri opp av koma og døde 11 måneder senere.

Terrorangrepet ble fordømt av FNs sikkerhetsråd og en lang rekke land.

Men ikke alle ser negativt på dødelig økseangrep mot bedende jøder:

“I dag er det den første årsdagen for martyriet til … heltene Ghassan og Uday Abu Jamal, som gjennomførte den heltemodige Dir Yassin operasjonen, som førte til at seks bosettere ble drept… Ghassan og Uday Abu Jamal er eksempler på hva det betyr å være helter for hjemlandet… De dro ut for å beskytte det fra forurensningen av den stjelende okkupasjonen, og døde som martyrer på ærens vei. I dag er den første minnedagen for eposet skrevet av disse heltene.”

Dette er ikke skrevet av en ytterliggående einstøing i det palestinske samfunnet, men publisert som en stor artikkel av det uavhengige palestinske nyhetsbyrået Wattan.

På Wattans LinkedIn-side heter det: “Wattan arbeider for demokrati, ikke-vold, fred og sosial rettferdighet.”

Legg merke til at ord ikke alltid betyr det du tror.

Palestinian Media Watch (PMW) gjengir mer av Wattans artikkel på engelsk.

Forrige artikkelNetanyahu og Abbas håndhilste i Paris
Neste artikkel– Håpets budskap, ”made in Jerusalem”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -