PA stenger Hamas-TV på Vestbredden

De palestinske selvstyremyndighetene beordret mandag Hamas’ tv-kanal Al-Aqsa TV til å stenge sine sendinger på Vestbredden på ubestemt tid.

Al-Aqsa tv har fått sendeforbud på Vestbredden, etter notoriske oppfordringer til vold og terror mot jøder. Her forteller en liten gutt at han drømmer om å sprenge jøder når han blir stor, i et barneprogram sendt 4. septe,ber. (Foto: Skjermdump fra Memri / YouTube)

”PAs sikkerhetsstyrker har gitt offisiell beskjed til alle kringkastere på Vestbredden om at de har forbud mot å formidle tv-kanalen Al-Aqsa”, bekreftet Hamas i en Facebookpost, ifølge Times of Israel.

MIFF har mange ganger påpekt hvordan denne tv-kanalen bruker sendetid på å hylle terror og indoktrinere hat og antisemittisme, ikke minst i barneprogrammene sine.

Stengningen kan oppfattes som et forsøk fra PA sin side på å etterkomme litt av Israels krav om å få slutt på terrorhyllesten i mediene, som er med på å drive fram den pågående bølgen av stadige terrorangrep og voldelige opptøyer.

Selvstyremyndighetenes egen kanal PA TV har imidlertid også mye å svare for når det gjelder hyllest av terror. MIFF har skrevet om flere eksempler på dette, senest i forrige uke.

Dagen før PA-forbudet mot Al-Aqsa tv kom, stengte israelske styrker en radiostasjon i Hebron og beslagla sendeutstyret fordi stasjonen hadde oppildnet til vold mot israelere. Dette var den tredje radiostasjonen i Hebron-området som ble stengt av samme årsak i løpet av en måned. En stor del av terroren på Vestbredden denne høsten har funnet sted i Hebron-distriktet.

 

Her er et eksempel på et barneprogram på Al-Aqsa tv denne høsten:

Små gutter drømmer om å bli terrorister og “sprenge jøder”

4. september var en liten gutt gjest i studio i et barneprogram på Al Aqsa tv. Han deklamerte et dikt han hadde lært av moren sin. Programlederens reaksjon på diktet var: ”Må Allah velsigne en slik mor.” Dette var diktet:

”Å, Jerusalem, jeg skal frigjøre deg med min sjel og med mitt blod.

Jeg skal frigjøre deg fra jødene.

Ved hjelp av Al-Qassam Brigadene, så klart.

Jeg bringer gode nyheter til våre fanger:

Redningen er nær.”

Etterpå spør programlederen hva gutten vil bli når han blir stor:

– Medlem av Al-Qassam Brigadene [Hamas’ væpnede styrker] svarer gutten.

– Fint, svarer programlederen og stiller en annen liten gutt i studioet det samme spørsmålet.

– Ingeniør, svarer han.

– Hvorfor det? responderer programlederen.

– Slik at jeg kan sprenge jøder, svarer gutten.

Programlederen korrigerer guttens svar:

– Du mener vel at vi vil sprenge zionistene, du mener okkupasjonen, ikke sant?

Gutten svarer bekreftende. Til slutt blir en litt eldre gutt, som ser ut som en ung tenåring, spurt om han har noe å si til de to små:

– Fortsett å fremme jihad, og så sant Allah vil, vil dere fremme motstanden mot jødene når dere vokser opp, bombe okkupasjonsmakten og frigjøre Al-Aqsa moskeen. Så sant Allah vil.

Her kan du se video av programmet, med engelsk teksting fra Memri:

 

Forrige artikkel– Håpets budskap, ”made in Jerusalem”
Neste artikkel– Skal du gå til angrep mot terrorist må du være “så hensynsløs som mulig”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/