Abbas ser på terrordrap som ”fredelig folkeopprør”

Palestinernes president Mahmoud Abbas omtaler høstens terrorbølge som ”fredelig folkeopprør”. Det er dette han og de palestinske selvstyremyndighetene vil ha, sier han.

Mahmoud Abbaas omtaler terrordrap som
Mahmoud Abbaas omtaler terrordrap som "fredelig folkeopprør". (Foto: Skjermdump fra PMW / YouTube)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I en tale som ble sendt på de palestinske selvstyremyndighetenes egen tv-kanal PA TV 16. november, gir Mahmoud Abbas forklaringen på hvorfor han gjennom høsten konsekvent har nektet å fordømme terrorbølgen som har rammet israelerne. Forklaringen er at mener angrepene som har drept 22 uskyldige og skadet 215 ikke er terror, men ”fredelig opprør”. Det er akkurat dette han og selvstyremyndighetene har sagt at de ville ha, forklarer han. Dette sa Abbas på PA TV 16. november:

– Ingen oppfordret til dette opprøret, og ingen spurte etter det. Det kommer fra hjertene til de unge som har sett alt med sine egne øyne. De har sett undertrykkelsen, bosetningene, og angrepene fra hordene med bosettere, og derfor har de gjort det de har gjort. Vi sa til alle at vi ville ha et fredelig folkeopprør, og det er det dette er. Det er det dette er. Aggresjonen med avfyring av skudd har kommet fra israelerne.

Inntil den datoen talen ble sendt, hadde det ”fredelige folkeopprøret” inkludert 65 knivangrep, åtte skyteangrep og åtte påkjørsler med bil. 15 uskyldige var blitt drept og 167 skadet.

Logikken er altså at når palestinere dreper israelere, skal det ikke fordømmes som terror fordi det er et uttrykk for fred. Når Israel dreper angripere som bare fredelig forsøker å drepe israelere, er det israelerne som er aggressive. Slik har de sagt ”til alle” at de vil ha det, sier Abbas.

Nå er antallet angrep oppe i 84 knivangrep, 30 skyteangrep og 12 påkjørsler med bil, og Abbas har ennå ikke fordømt ett eneste av dem.

En av gangene Abbas oppfordret til denne typen ”fredelig folkeopprør”, var da han 16. september sa på PA TV at han ”velsigner hver dråpe av blod som har blitt utøst for Jerusalem, som er rent blod, blod utøst for Allah, slik Allah vil”. Jødene har ingen rett til å ”besudle” Tempelhøyden ”med sine skitne føtter”, sa han den gangen.

Denne tankegangen kan også forklare hva en annen sentral PA-leder mente, da han omtalte dobbeltdrapet på et jødisk foreldrepar på Vestbredden 1. oktober som ”en nasjonal plikt”. Denne uttalelsen kom fra et medlem av PLOS styringskomité, Mahmoud Ismail, ifølge Palestinian Media Watch.

Palestinian Media Watch har oversatt utdrag av Abbas’ tale til engelsk

Her kan du se video av talen:

 

Forrige artikkel– Palestinerne vil ha en stat for å fortsette, ikke avslutte, krigen mot Israel
Neste artikkelJa, også en adventskalender kan brukes til å sverte israelske soldater
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/