Abbas ser på terrordrap som ”fredelig folkeopprør”

Palestinernes president Mahmoud Abbas omtaler høstens terrorbølge som ”fredelig folkeopprør”. Det er dette han og de palestinske selvstyremyndighetene vil ha, sier han.
Mahmoud Abbaas omtaler terrordrap som
Mahmoud Abbaas omtaler terrordrap som "fredelig folkeopprør". (Foto: Skjermdump fra PMW / YouTube)

I en tale som ble sendt på de palestinske selvstyremyndighetenes egen tv-kanal PA TV 16. november, gir Mahmoud Abbas forklaringen på hvorfor han gjennom høsten konsekvent har nektet å fordømme terrorbølgen som har rammet israelerne. Forklaringen er at mener angrepene som har drept 22 uskyldige og skadet 215 ikke er terror, men ”fredelig opprør”. Det er akkurat dette han og selvstyremyndighetene har sagt at de ville ha, forklarer han. Dette sa Abbas på PA TV 16. november:

– Ingen oppfordret til dette opprøret, og ingen spurte etter det. Det kommer fra hjertene til de unge som har sett alt med sine egne øyne. De har sett undertrykkelsen, bosetningene, og angrepene fra hordene med bosettere, og derfor har de gjort det de har gjort. Vi sa til alle at vi ville ha et fredelig folkeopprør, og det er det dette er. Det er det dette er. Aggresjonen med avfyring av skudd har kommet fra israelerne.

Inntil den datoen talen ble sendt, hadde det ”fredelige folkeopprøret” inkludert 65 knivangrep, åtte skyteangrep og åtte påkjørsler med bil. 15 uskyldige var blitt drept og 167 skadet.

Logikken er altså at når palestinere dreper israelere, skal det ikke fordømmes som terror fordi det er et uttrykk for fred. Når Israel dreper angripere som bare fredelig forsøker å drepe israelere, er det israelerne som er aggressive. Slik har de sagt ”til alle” at de vil ha det, sier Abbas.

Nå er antallet angrep oppe i 84 knivangrep, 30 skyteangrep og 12 påkjørsler med bil, og Abbas har ennå ikke fordømt ett eneste av dem.

En av gangene Abbas oppfordret til denne typen ”fredelig folkeopprør”, var da han 16. september sa på PA TV at han ”velsigner hver dråpe av blod som har blitt utøst for Jerusalem, som er rent blod, blod utøst for Allah, slik Allah vil”. Jødene har ingen rett til å ”besudle” Tempelhøyden ”med sine skitne føtter”, sa han den gangen.

Denne tankegangen kan også forklare hva en annen sentral PA-leder mente, da han omtalte dobbeltdrapet på et jødisk foreldrepar på Vestbredden 1. oktober som ”en nasjonal plikt”. Denne uttalelsen kom fra et medlem av PLOS styringskomité, Mahmoud Ismail, ifølge Palestinian Media Watch.

Palestinian Media Watch har oversatt utdrag av Abbas’ tale til engelsk

Her kan du se video av talen:

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise