Palestinsk toppleder er stolt av terroristene

Hans eneste formaning er at de som vil drepe jøder må passe på å velge rett tid og sted, så ikke palestinerne mister internasjonal støtte.
PA-topp Jibril Rajoub sier på TV at han er stolt av terroristene som har knivstukket, skutt og kjørt ned israelere i høst. (Foto: Skjermdump fra PMW / YouTube)
PA-topp Jibril Rajoub sier til palestinsk tv at han er stolt av palestinske terrorister som har knivstukket, skutt og kjørt ned israelere. (Skjermdump fra PMW/YouTube)

I et intervju på PA TV, de palestinske selvstyremyndighetenes egen kanal, gir Jibril Rajoub sin fulle støtte til den senere tidens bølge av terror mot Israel. Fra 13. september til i dag er 22 uskyldige blitt drept og 215 skadet i en mengde angrep med knivstikking, skyting og påkjørsler med bil.

Rajoub er nestleder i sentralkomiteen til Fatah, som er president Mahmoud Abbas’ organisasjon. Rajoub er også sentral i selvstyremyndighetene. Der er han leder for avdelingen for idretts- og ungdomsarbeid. 17. oktober ble han intervjuet på PA TV om terrorangrepene, som det allerede da hadde vært mange av. Han valgte å begynne sin omtale av angrepene slik:

– Dette er individuelle operasjoner. De utviser mot og selvkontroll. De bærer med seg en rekke verdier som forplikter den politiske eliten og palestinske og nasjonale krefter.

Lenger ute i intervjuet erklærer han hvor stolt han er av terroristene, som viser så stor offervilje:

– Dette er individuelle handlinger av heltemot, og jeg er stolt av dem. Jeg gratulerer alle som har utført dem. Jeg sier til dere: Vi er stolte av dere. Hver den som konfronterer, kjemper, dør som en martyr – hans identitet er kjent. Det jeg mener er at krigeren, fangen eller martyren er verdifull for hele det palestinske folket.

Utdrag av intervjuet er oversatt og gjengitt av Palestinian Media Watch.

 

– Velg rett tid og sted for å drepe jøder

Rajoubs eneste forbehold var at de som vil angripe jøder, må passe på at de ikke gjør det på en slik måte at palestinerne risikerer å få verdensopinionen vendt mot seg. Blivende terrorister må for eksempel vite at de ikke bør planlegge å bombe sivile i Tel Aviv. Ikke fordi det ville være feil å drepe jøder, men fordi det ville vekke altfor mye motstand og fordømmelse i det internasjonale samfunnet. I stedet anbefaler Rajoub heller å myrde bosettere og soldater på Vestbredden. Det er nemlig lettere å få aksept for at disse er legitime mål, mener han. Dette sier han i intervjuet:

– Det internasjonale samfunnet vil ikke støtte at en buss eksploderer i Tel Aviv. Men det internasjonale samfunnet spør ikke etter hva som skjer med en bosetter eller soldat i de okkuperte områdene, til feil tid og på feil sted. Ingen spør etter ham. Derfor vil vi kjempe på en slik måte at verden og det internasjonale samfunnet vil forbli på vår side.

Jibril Rajoub oppfordrer notorisk til terror og hat mot Israel. Her kan du lese flere andre eksempler på dette, som MIFF tidligere har omtalt.

 

Her kan du se video med utdrag av intervjuet:

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise