Hvor barne-tv formidler drømmen om at nabolandet skal forsvinne

- Hele dette landet er vårt og vil returnere til oss, erklærer barne-tv verten.
Skjermdump fra PA TV 13. november 2015.
Skjermdump fra PA TV 13. november 2015.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Palestinske selvstyremyndigheters visjoner for framtiden kommer kanskje mest tydelig fram i den opplæringen de gir til sine barn gjennom offisielle medier. I to innslag på PA TV har programlederen i programmet “Barnesnakk” nylig understreket at hele Israel tilhører palestinerne og “vil returnere til oss”.

13. november var programlederen i samtale med en palestinsk gutt. De snakket om hva 1948-landet er, “området som er under okkupasjonens styre for øyeblikket”. At det er snakk om selve staten Israel kom tydelig fram da de listet opp byer som Haifa, Jaffa, Akko, Nasaret.

– Okkupasjonen må vite at vi fullt ut tror og er sikre på at dette landet tilhører oss, 1948-landet er fullt ut vårt og vil returnere til oss, ikke sant? sa programlederen.

– Ja, selvsagt, svarte gutten.

4. desember gjentok den samme programlederen at hele Israel en gang vil bli “staten Palestina”. Hele Israel vil “vende tilbake til Palestina og til palestinsk styre”.

– Det vil alt eksistere under navnet staten Palestina, sa hun til slutt.

Drømmen om en framtid uten Israel er budskapet som blir formidlet gjennom alle kanaler kontrollert av Fatah og selvstyremyndighetene. Les mer i boken Dobbeltspill, utgitt av MIFF.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelSamir Kuntar drept i luftangrep
Neste artikkelInnenriksminister Silvan Shalom går av
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise