Hvor barne-tv formidler drømmen om at nabolandet skal forsvinne

– Hele dette landet er vårt og vil returnere til oss, erklærer barne-tv verten.

Skjermdump fra PA TV 13. november 2015.
Skjermdump fra PA TV 13. november 2015.

Palestinske selvstyremyndigheters visjoner for framtiden kommer kanskje mest tydelig fram i den opplæringen de gir til sine barn gjennom offisielle medier. I to innslag på PA TV har programlederen i programmet “Barnesnakk” nylig understreket at hele Israel tilhører palestinerne og “vil returnere til oss”.

13. november var programlederen i samtale med en palestinsk gutt. De snakket om hva 1948-landet er, “området som er under okkupasjonens styre for øyeblikket”. At det er snakk om selve staten Israel kom tydelig fram da de listet opp byer som Haifa, Jaffa, Akko, Nasaret.

– Okkupasjonen må vite at vi fullt ut tror og er sikre på at dette landet tilhører oss, 1948-landet er fullt ut vårt og vil returnere til oss, ikke sant? sa programlederen.

– Ja, selvsagt, svarte gutten.

4. desember gjentok den samme programlederen at hele Israel en gang vil bli “staten Palestina”. Hele Israel vil “vende tilbake til Palestina og til palestinsk styre”.

– Det vil alt eksistere under navnet staten Palestina, sa hun til slutt.

Drømmen om en framtid uten Israel er budskapet som blir formidlet gjennom alle kanaler kontrollert av Fatah og selvstyremyndighetene. Les mer i boken Dobbeltspill, utgitt av MIFF.

Forrige artikkelSamir Kuntar drept i luftangrep
Neste artikkelInnenriksminister Silvan Shalom går av
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.