Hvor barne-tv formidler drømmen om at nabolandet skal forsvinne

- Hele dette landet er vårt og vil returnere til oss, erklærer barne-tv verten.
Skjermdump fra PA TV 13. november 2015.
Skjermdump fra PA TV 13. november 2015.

Palestinske selvstyremyndigheters visjoner for framtiden kommer kanskje mest tydelig fram i den opplæringen de gir til sine barn gjennom offisielle medier. I to innslag på PA TV har programlederen i programmet «Barnesnakk» nylig understreket at hele Israel tilhører palestinerne og «vil returnere til oss».

13. november var programlederen i samtale med en palestinsk gutt. De snakket om hva 1948-landet er, «området som er under okkupasjonens styre for øyeblikket». At det er snakk om selve staten Israel kom tydelig fram da de listet opp byer som Haifa, Jaffa, Akko, Nasaret.

– Okkupasjonen må vite at vi fullt ut tror og er sikre på at dette landet tilhører oss, 1948-landet er fullt ut vårt og vil returnere til oss, ikke sant? sa programlederen.

– Ja, selvsagt, svarte gutten.

4. desember gjentok den samme programlederen at hele Israel en gang vil bli «staten Palestina». Hele Israel vil «vende tilbake til Palestina og til palestinsk styre».

– Det vil alt eksistere under navnet staten Palestina, sa hun til slutt.

Drømmen om en framtid uten Israel er budskapet som blir formidlet gjennom alle kanaler kontrollert av Fatah og selvstyremyndighetene. Les mer i boken Dobbeltspill, utgitt av MIFF.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise