– Blir vi nødt til å kapre flyene deres igjen?

Det er spørsmålet den tidligere palestinske utenriksministeren Nabil Shaath stiller til vestlige ledere.

Nabil Shaath på Awdha TV 1. februar 2016. (Skjermdump via Memri)
Nabil Shaath på Awdha TV 1. februar 2016. (Skjermdump via Memri)

Mandag 1. februar ble tidligere palestinsk forhandler Nabil Shaath intervjuet av palestinske selvstyremyndigheters tv-stasjon Awdha TV. Shaath tok til orde for å danne en mindre gruppe av stormakter som kan fungere som meklere i konflikten mellom palestinere og israelere. Videre beklaget han seg over at Europa ikke har større engasjement for palestinernes situasjon.

– Jeg sier alltid til disse folkene, etter at jeg har fortalt dem om Syria og IS: “Må vi begynne å kapre flyene og ødelegge flyplassene deres igjen for å få dere til å bry dere om vår sak? Venter dere på at vi skal stanse oljeleveransene? Dere venter alltid til situasjonene når kokepunktet, eksploderer og gjør skade, før dere griper inn og stanser kriminaliteten og forbrytelsene”, sa Shaath.

Shaath var palestinske selvstyremyndigheters første utenriksminister. Det er sjelden at en PLO- og Fatah-topp så åpent erkjenner hvordan palestinerne har brukt og bruker terror og trusler om vold mot europeiske land.

Forrige artikkelJennifer Lopez til Tel Aviv i sommer
Neste artikkelKom for å se den rørende israelske filmen som ble boikottet av norsk filmfestival
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.