– PA vil aldri mer føre direkte fredsforhandlinger med Israel

De palestinske selvstyremyndighetenes utenriksminister Riyad al-Malki sier det rett ut.

Riyad al-Malki. (Foto: Wikimedia Commons)
Palestinernes utenriksminister, Riyad al-Malki, bor litt flere enn palestinere flest. (Foto: Wikimedia Commons)

Riyad al-Malki er sammen med selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas på besøk i Japan. Under en pressekonferanse gjorde han det mandag klart at palestinerne aldri vil vende tilbake til direkte forhandlinger med Israel.

– Vi vil aldri gå tilbake og igjen sette oss i direkte israelsk-palestinske forhandlinger, sa al-Malki ifølge Times of Israel.

Den blanke avvisningen kommer til tross for at Netanyahu og Israel mange ganger har gjentatt et stående tilbud til Abbas og PA-myndighetene om å gjenoppta fredsforhandlinger uten forhåndsbetingelser. Netanyahu har strakt ut hånden med dette tilbudet siden mai 2015, og han gjentok det blant annet på FNs generalforsamling i oktober.

I stedet vil al-Malki at flere aktører i verdenssamfunnet skal bli med på en multilateral prosess, der det ikke bare er Israel og PA som skal bli enige, men der Israel også skal måtte møte krav fra andre land som ikke er direkte involvert i konflikten. Han roser et fransk forslag om å opprette en internasjonal konferanse som skal få slutt på konflikten.

Dersom ikke verdenssamfunnet blir med på noe slikt, vil Den islamske staten kunne ta makten på Vestbredden, truer han.

– Hvis amerikanerne gir opp, europeerne ikke har mot til å gjøre noe og araberne har sine egne problemer å bekymre seg over, hva forventer dere? Ekstremister i området vil kunne ta over, sa PA-ministeren.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise