Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel legger plan for å bedre palestinernes økonomi

Moshe Kahlon. (Foto: Kahlons Facebook-side)
Moshe Kahlon. (Foto: Kahlons Facebook-side)
Israels finansminister Moshe Kahlon har de siste ukene vært i flere møter med de palestinske selvstyremyndighetenes finansminister Shukri Bishara. Målet er å meisle ut en plan for bedring av den palestinske økonomien.

De to finansministrene skal ha møttes flere ganger de siste ukene, ifølge en rapport på den israelske tv-kanalen Channel 10 søndag. Det skal også også ha pågått en serie med møter mellom andre tjenestemenn fra det israelske og det palestinske finansdepartementet i løpet av de siste månedene. Resultatet av møtene er ifølge rapporten at Kahlon i løpet av de kommende dagene skal legge fram en serie med forslag til nye initiativer for statsminister Benjamin Netanyahu, skriver Times of Israel.

 

Dette er forslagene

Tiltaksforslagene det arbeides med omhandler både bidrag innen helsevesenet og høyteknologisk industri, så vel som å utvide samarbeidet mellom israelere og palestinere i byggebransjen.

Et av forslagene er å invitere palestinske leger til å få videreutdanning ved israelske sykehus, særlig innen felt som er relevante under terrorbølgen, der mange palestinere er blitt drept og skadet.

Et annet forslag er å tilby nye student- og praksisplasser for palestinske teknologiarbeidere og ingeniører hos noen av Israels verdensledende aktører innen høyteknologi.

Det foreslås også at palestinske entreprenør- og byggefirmaer skal få tillatelse til å begynne å drive virksomhet i Israel. De palestinske bygningsarbeiderne som i dag jobber i Israel, jobber for israelske firmaer.

 

– Nøkkel til å stanse terroren

Enkelte kilder i Israel vil ha det til at tiltakene kommer som en oppfyllelse av Netanyahus løfte til USAs president Barack Obama i november 2015, da Netanyahu lovet å forsterke innsatsen for å bedre den palestinske økonomien. Men mange i Israel ser på det å gi økonomisk drahjelp til palestinerne som en viktig nøkkel til å få bukt med terrorbølgen som har herjet siden 13. september 2015.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart