Israel legger plan for å bedre palestinernes økonomi

Israels finansminister Moshe Kahlon har de siste ukene vært i flere møter med de palestinske selvstyremyndighetenes finansminister Shukri Bishara. Målet er å meisle ut en plan for bedring av den palestinske økonomien.

Moshe Kahlon. (Foto: Kahlons Facebook-side)
Moshe Kahlon. (Foto: Kahlons Facebook-side)

De to finansministrene skal ha møttes flere ganger de siste ukene, ifølge en rapport på den israelske tv-kanalen Channel 10 søndag. Det skal også også ha pågått en serie med møter mellom andre tjenestemenn fra det israelske og det palestinske finansdepartementet i løpet av de siste månedene. Resultatet av møtene er ifølge rapporten at Kahlon i løpet av de kommende dagene skal legge fram en serie med forslag til nye initiativer for statsminister Benjamin Netanyahu, skriver Times of Israel.

 

Dette er forslagene

Tiltaksforslagene det arbeides med omhandler både bidrag innen helsevesenet og høyteknologisk industri, så vel som å utvide samarbeidet mellom israelere og palestinere i byggebransjen.

Et av forslagene er å invitere palestinske leger til å få videreutdanning ved israelske sykehus, særlig innen felt som er relevante under terrorbølgen, der mange palestinere er blitt drept og skadet.

Et annet forslag er å tilby nye student- og praksisplasser for palestinske teknologiarbeidere og ingeniører hos noen av Israels verdensledende aktører innen høyteknologi.

Det foreslås også at palestinske entreprenør- og byggefirmaer skal få tillatelse til å begynne å drive virksomhet i Israel. De palestinske bygningsarbeiderne som i dag jobber i Israel, jobber for israelske firmaer.

 

– Nøkkel til å stanse terroren

Enkelte kilder i Israel vil ha det til at tiltakene kommer som en oppfyllelse av Netanyahus løfte til USAs president Barack Obama i november 2015, da Netanyahu lovet å forsterke innsatsen for å bedre den palestinske økonomien. Men mange i Israel ser på det å gi økonomisk drahjelp til palestinerne som en viktig nøkkel til å få bukt med terrorbølgen som har herjet siden 13. september 2015.

Forrige artikkelIran vil belønne terrorister som rammer Israel
Neste artikkelInnkalling til generalforsamling i MIFF 2016
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/