PA vil kontrollere Irans terrorstøtte

De palestinske selvstyremyndighetene er kritiske til at Iran vil gi pengestøtte direkte til familiene til drepte terrorister. Grunnen er at PA selv vil ha styringen med pengestøtten til terrorister.

De palestinske selvstyremyndighetenes leder Mahmoud Abbas. (Foto: Cabinet Office UK / Flickr.com.)
De palestinske selvstyremyndighetenes leder Mahmoud Abbas. (Foto: Cabinet Office UK / Flickr.com.)

MIFF har tidligere skrevet mye om det skalerte belønningssystemet de palestinske selvstyremyndighetene praktiserer overfor terrorister som havner i israelske fengsler, både mens de er fengslet og etter at de blir løslatt. En løslatt terrorist kan heve månedslønninger på linje med gode stillinger i det palestinske arbeidslivet. Også etterlatte familiemedlemmer etter drepte terrorister omfattes av systemet. Dette er godt dokumentert, senest i fjor.

Også det iranske regimet er interessert i å hjelpe palestinske terrorister økonomisk. Ifølge Irans ambassadør til Libanon, Mohammad Fathali, har regimet helt siden 1987 hatt en månedlig støtteordning til familiene til drepte terrorister. I forrige uke ble det kjent at Iran nå vil utvide denne ordningen. De vil fra nå av gi betydelige engangssummer til alle familier der et familiemedlem blir drept under en terrorhandling. Alle familier skal få 61.000 kroner, mens de som får ødelagt boligen sin av israelske myndigheter skal få hele 262.000 kroner.

Da en talsmann for palestinernes president Mahmoud Abbas, Nabil Abu Rudeineh, kommenterte saken, kom han ikke med noen fordømmelse av terrorstøtten. Det han var kritisk til, var at Iran selv vil gjøre utbetalingene direkte til familiene via en egen organisasjon. De burde heller overføre pengene til de palestinske selvstyremyndighetene, og la dem gjøre jobben med å utbetale familiene, krevde han. Abu Rudeineh kalte det iranske initiativet ”ulovlig innblanding i interne affærer”, ifølge Times of Israel.

– Iran bør sende disse pengene gjennom offisielle kanaler til vår stiftelse ”Martyrs and Prisoners Foundation”, og ikke gjennom uformelle omveier, sa han.

Forrige artikkelTo ikke-stridende israelske soldater forsøkt lynsjet
Neste artikkelDavids slynge ankommer Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/