Ber Norges regjering utfordre palestinerne

- Den norske regjeringen må kreve av Fatah og de palestinske selvstyremyndighetene at de slutter med hatpropaganda og tydelig og offentlig fordømmer terror mot Israel, utfordrer Itamar Marcus fra Palestinian Media Watch. Se video av foredraget her!
Itamar Marcus er leder av Palestinian Media Watch. I helgen besøker han MIFFs europeiske Israel-konferanse. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Itamar Marcus leder Palestinian Media Watch. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

Itamar Marcus grunnla den israelske organisasjonen Palestinian Media Watch (PMW) i 1996. Sammen med en stab på 16 personer overvåker han systematisk hva som formidles internt i det palestinske samfunnet – på tv, i aviser, i idrettslivet, i moskeer, fra politiske talerstoler og ikke minst i utdanningssystemet. På organisasjonens nettside publiseres hele tiden nye rapporter om hvordan palestinske ledere og medier driver hatpropaganda mot Israel og oppildner til terror. MIFF gjengir jevnlig saker fra PMW.

Marcus besøker denne helgen MIFFs europeiske Israel-konferanse. Like før konferansen startet, besøkte han Utenriksdepartementet sammen med leder og nestleder i MIFFs hovedstyre, Morten Fjell Rasmussen og Bengt-Ove Nordgård. Der overrakte de en rapport fra PMW om hvordan det palestinske skolesystemet dyrker fram hat mot Israel og jøder og glorifiserer terrorister. Rapporten er oversatt til norsk av Geir Knutsen fra MIFF.

 

– En drøm ble oppfylt

– Det har lenge vært en drøm å få legge fram Itamar Marcus’ dokumentasjon på hatpropaganda i det palestinske samfunnet for norske politikere. Den drømmen er oppfylt i dag, sa styreleder Morten Fjell Rasmussen da han presenterte Marcus for 170 konferansedeltakere fra 14 europeiske land fredag kveld.

Rasmussen fortalte forsamlingen dette om møtet med Utenriksdepartementets representanter:

– De behandlet oss høflig, men vi ønsker mer enn det. Vi har utfordret utenriksministeren vår til ikke bare å snakke om dette problemet på bakrommet, men gå åpent ut og utfordre de palestinske selvstyremyndighetene og la dem få vite at vi ikke aksepterer hatindoktrinering av palestinske skolebarn.

 

– Skolesystemet hyller terror

– Vårt håp er at Norge og andre land skal begynne å legge press på de palestinske selvstyremyndighetene for å få slutt på hatpropagandaen, sa Marcus i foredraget sitt fredag kveld.

– Det vil være nødvendig for at vi en gang i framtiden skal få ha fred med den palestinske befolkningen, understreket han.

I foredraget kom han med noen eksempler på hvordan det palestinske skolesystemet dyrker fram holdninger der terrorister blir sett på som positive forbilder:

– 25 skoler har fått navn etter terrorister som har drept israelere. Tre av dem er oppkalt etter Dalal Mughrabi, som sto bak det mest dødbringende terrorangrepet mot Israel noensinne, en busskapring i 1978 der 37 mennesker ble drept. Skolene har logoer med bilde av henne, og elevene lærer å være stolte av henne.

– På Facebook-sidene til forskjellige skoler deles propagandategninger. Et eksempel er en tegning der en jøde gjemmer seg bak et tre mens en muslim leter etter ham for å drepe ham, en henvisning til en muslimsk hadith som sier at ”dagen vil komme da steiner og trær skal rope ut: O, muslim, du Allahs tjener, det er en jøde bak meg, kom og drep ham”.

– Da president Mahmoud Abbas’ organisasjon Fatah feiret 51-årsjubileumet sitt i januar i år, ble skolebarn utkledd i kostymer som selvmordsbombere.

– Innholdet i palestinske skolebøker er tidligere blitt karakterisert slik av den tidligere amerikanske utenriksministeren og nåværende presidentkandidaten Hilary Clinton: ”Disse skolebøkene gir ikke barna utdanning, men indoktrinering. De forgifter barnas sinn på en grundig måte.”

Her kan du lese flere saker om MIFFs europeiske konferanse og se videoer av foredragene.

 

Se video av hele Marcus’ interessante foredrag, der han gir en grundig oversikt over hva slags budskap palestinske ledere sender til sin egen befolkning:

 

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise