Ber Norges regjering utfordre palestinerne

– Den norske regjeringen må kreve av Fatah og de palestinske selvstyremyndighetene at de slutter med hatpropaganda og tydelig og offentlig fordømmer terror mot Israel, utfordrer Itamar Marcus fra Palestinian Media Watch. Se video av foredraget her!

Itamar Marcus er leder av Palestinian Media Watch. I helgen besøker han MIFFs europeiske Israel-konferanse. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Itamar Marcus leder Palestinian Media Watch. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

Itamar Marcus grunnla den israelske organisasjonen Palestinian Media Watch (PMW) i 1996. Sammen med en stab på 16 personer overvåker han systematisk hva som formidles internt i det palestinske samfunnet – på tv, i aviser, i idrettslivet, i moskeer, fra politiske talerstoler og ikke minst i utdanningssystemet. På organisasjonens nettside publiseres hele tiden nye rapporter om hvordan palestinske ledere og medier driver hatpropaganda mot Israel og oppildner til terror. MIFF gjengir jevnlig saker fra PMW.

Marcus besøker denne helgen MIFFs europeiske Israel-konferanse. Like før konferansen startet, besøkte han Utenriksdepartementet sammen med leder og nestleder i MIFFs hovedstyre, Morten Fjell Rasmussen og Bengt-Ove Nordgård. Der overrakte de en rapport fra PMW om hvordan det palestinske skolesystemet dyrker fram hat mot Israel og jøder og glorifiserer terrorister. Rapporten er oversatt til norsk av Geir Knutsen fra MIFF.

 

– En drøm ble oppfylt

– Det har lenge vært en drøm å få legge fram Itamar Marcus’ dokumentasjon på hatpropaganda i det palestinske samfunnet for norske politikere. Den drømmen er oppfylt i dag, sa styreleder Morten Fjell Rasmussen da han presenterte Marcus for 170 konferansedeltakere fra 14 europeiske land fredag kveld.

Rasmussen fortalte forsamlingen dette om møtet med Utenriksdepartementets representanter:

– De behandlet oss høflig, men vi ønsker mer enn det. Vi har utfordret utenriksministeren vår til ikke bare å snakke om dette problemet på bakrommet, men gå åpent ut og utfordre de palestinske selvstyremyndighetene og la dem få vite at vi ikke aksepterer hatindoktrinering av palestinske skolebarn.

 

– Skolesystemet hyller terror

– Vårt håp er at Norge og andre land skal begynne å legge press på de palestinske selvstyremyndighetene for å få slutt på hatpropagandaen, sa Marcus i foredraget sitt fredag kveld.

– Det vil være nødvendig for at vi en gang i framtiden skal få ha fred med den palestinske befolkningen, understreket han.

I foredraget kom han med noen eksempler på hvordan det palestinske skolesystemet dyrker fram holdninger der terrorister blir sett på som positive forbilder:

– 25 skoler har fått navn etter terrorister som har drept israelere. Tre av dem er oppkalt etter Dalal Mughrabi, som sto bak det mest dødbringende terrorangrepet mot Israel noensinne, en busskapring i 1978 der 37 mennesker ble drept. Skolene har logoer med bilde av henne, og elevene lærer å være stolte av henne.

– På Facebook-sidene til forskjellige skoler deles propagandategninger. Et eksempel er en tegning der en jøde gjemmer seg bak et tre mens en muslim leter etter ham for å drepe ham, en henvisning til en muslimsk hadith som sier at ”dagen vil komme da steiner og trær skal rope ut: O, muslim, du Allahs tjener, det er en jøde bak meg, kom og drep ham”.

– Da president Mahmoud Abbas’ organisasjon Fatah feiret 51-årsjubileumet sitt i januar i år, ble skolebarn utkledd i kostymer som selvmordsbombere.

– Innholdet i palestinske skolebøker er tidligere blitt karakterisert slik av den tidligere amerikanske utenriksministeren og nåværende presidentkandidaten Hilary Clinton: ”Disse skolebøkene gir ikke barna utdanning, men indoktrinering. De forgifter barnas sinn på en grundig måte.”

Her kan du lese flere saker om MIFFs europeiske konferanse og se videoer av foredragene.

 

Se video av hele Marcus’ interessante foredrag, der han gir en grundig oversikt over hva slags budskap palestinske ledere sender til sin egen befolkning:

 

 

Forrige artikkelTord Lien planlegger Israel-besøk
Neste artikkel– Norske investeringer i Israel øker
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/