Palestiner planla terrorangrep for å få fangelønn

Ikke nok med at det palestinske selvstyret (PA) og PLO gir lønn til dømte terrorister for terroraksjoner som har blitt gjennomført. Garantien om fangelønn motiverer også palestinere til å utføre terror i fremtiden.

Palestinske fanger i israelske fengsler får høye månedslønninger fra PA.
Palestinske fanger i israelske fengsler får høye månedslønninger fra PA. Mange av dem er dømt for terrorisme.

Søndag 17. april holdt Itamar Marcus fra Palestinian Media Watch (PMW) et kort foredrag på MIFFs landsmøte i Sandvika. Temaet var PMWs nye rapport, med tittel “PAs milliard-svindel”. Den dokumenterer at de palestinske selvstyremyndighetene (PA) fortsatt betaler lønn til palestinere som sitter i israelsk fengsel for deltakelse i terrorangrep mot israelere, til tross for at PA forsikret vestlige bistandsland i august 2014 at ordningen hadde opphørt.

Fangelønnsordningen går ut på at PA utbetaler lønn til terrorister som soner i israelsk fengsel for sikkerhetsrelaterte forbrytelser, det vil si terrorangrep. Vanlige kriminelle, som for eksempel biltyver, mottar ikke noen slik belønning. Den månedlige lønnen øker med straffens lengde og terroristene mottar høyere lønn jo flere israelere som skades eller dør. PA har også bestemt at fangene får inntil tre år etterlønn dersom de først soner minimum fem år for terrorangrep.

Et viktig moment i Marcus’ presentasjon var at fangelønnen ikke bare belønner terrorister og deres familier for gjennomførte angrep. Ordningen frister også noen palestinere til å planlegge, medvirke til, eller å gjennomføre en terrorhandling i fremtiden for å få fangelønnen. De begår altså terror for pengenes skyld.

Tabellen viser månedslønn ut fra antall soningsår (Foto: skjermdump fra Frontpagemag.com)
Tabellen viser månedslønn ut fra antall soningsår.

Itamar Marcus nevnte ett eksempel fra 2014 der den lovede fangelønnen var motivet for en planlagt terroraksjon. Palestineren Husni Najjar fortalte i avhør med israelsk politi at han, etter å ha sonet fire år for et terrorangrep, planla et nytt angrep for å få en samlet soningstid på minst fem år, og dermed rett til å motta fangelønn og etterlønn.

I avhøret sa han: – Etter soning hadde jeg 45.000 shekel (rundt 100.000 kroner) på bankkontoen. Det var lønn jeg mottok fra Det palestinske departementet for oppfølging av fanger (Palestinian Ministry of Prisoner Affairs). Imidlertid måtte jeg skaffe 30.000 shekel (rundt 66.000 kroner) mer.

Hvorfor trengte han mer penger? Jo, han ønsket å gifte seg, men hadde ikke nok sparepenger til å betale for bryllupet.

– Derfor planla jeg en fiktiv terroraksjon slik at den israelske sikkerhetstjenesten (Shin Bet) ville arrestere meg. Etter å ha sonet til sammen fem år ville jeg motta en månedslønn på rundt 4000 shekel i tre år. Det betyr at jeg ville ha 135.000 shekel (rundt 300.000 kroner) på kontoen, og det ville dekke gjelden, forklarte Najjar.

 

 

 

Forrige artikkelBryr du deg? Hvor lenge vil du være likegyldig?
Neste artikkelSvar til Jens Olav Mæland
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.