– Palestinerne eksisterte før Abraham

Mahmoud Abbas på PA TV 21. mars 2016. (Skjermdump via PMW)
Mahmoud Abbas på PA TV 21. mars 2016. (Skjermdump via PMW)

21. mars sendte palestinernes offisielle tv-stasjon PA TV en tale av PA-president Mahmoud Abbas.

– Vår historie sier at vi var her i landet før Abraham. Det er ikke jeg som sier det. Bibelen sier det, med disse ordene, at palestinerne eksisterte før Abraham. Så hvorfor anerkjenner du ikke mine rettigheter? sa Abbas ifølge oversettelsen til Palestinian Media Watch.

Det står selvsagt ikke et ord om palestinerne i Bibelen. 1. Mosebok 21,34 forteller at Abraham bodde “i filisternes land i lang tid”. Men filisterne har ingen forbindelse til dagens arabiske palestinere. Filisterne var av gresk opprinnelse og forsvant fra historien omkring tusen år før landområdet ble erobret av arabiske og muslimske hærstyrker på 600-tallet.

– Det er interessant at Abbas sier det er dette “faktum” – som er en fabrikasjon – som gir palestinerne “rett” til landet, kommenterer PMW.

Løgner er regelen, mer enn unntaket, i de palestinske ledernes historiefortelling.

14. mai snakket Abbas om et kanaanittisk-palestinsk folk med en seks tusen år gammel historie som også hadde utviklet et alfabet. Skrivekunsten ble utviklet rundt 3.500 f. Kr. De eldste kanaanittiske alfabetene, som blir regnet for å være forløperne for flere moderne alfabeter, er datert til omkring 1.500 f. Kr.

Artikkelen fortsetter under annonsen

3. juni holdt Mahmoud Al-Habbash tale under fredagsbønnen på PA TV. Al-Habbash er rådgiver for Abbas i islamske saker og han er den øverste sharia-dommeren i palestinske selvstyremyndigheter.

– Jødene hevder at det var et tempel her. Det er påstander uten underbygging, myter og rykter, sa han.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag