– Palestinerne eksisterte før Abraham

Som kjent fra palestinsk eventyrfortelling var Jesus palestiner. Eventyret begynte før Abraham, kan Abbas fortelle. Han hevder å ha lest det i Bibelen.
Mahmoud Abbas på PA TV 21. mars 2016. (Skjermdump via PMW)
Mahmoud Abbas på PA TV 21. mars 2016. (Skjermdump via PMW)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

21. mars sendte palestinernes offisielle tv-stasjon PA TV en tale av PA-president Mahmoud Abbas.

– Vår historie sier at vi var her i landet før Abraham. Det er ikke jeg som sier det. Bibelen sier det, med disse ordene, at palestinerne eksisterte før Abraham. Så hvorfor anerkjenner du ikke mine rettigheter? sa Abbas ifølge oversettelsen til Palestinian Media Watch.

Det står selvsagt ikke et ord om palestinerne i Bibelen. 1. Mosebok 21,34 forteller at Abraham bodde “i filisternes land i lang tid”. Men filisterne har ingen forbindelse til dagens arabiske palestinere. Filisterne var av gresk opprinnelse og forsvant fra historien omkring tusen år før landområdet ble erobret av arabiske og muslimske hærstyrker på 600-tallet.

– Det er interessant at Abbas sier det er dette “faktum” – som er en fabrikasjon – som gir palestinerne “rett” til landet, kommenterer PMW.

Løgner er regelen, mer enn unntaket, i de palestinske ledernes historiefortelling.

14. mai snakket Abbas om et kanaanittisk-palestinsk folk med en seks tusen år gammel historie som også hadde utviklet et alfabet. Skrivekunsten ble utviklet rundt 3.500 f. Kr. De eldste kanaanittiske alfabetene, som blir regnet for å være forløperne for flere moderne alfabeter, er datert til omkring 1.500 f. Kr.

3. juni holdt Mahmoud Al-Habbash tale under fredagsbønnen på PA TV. Al-Habbash er rådgiver for Abbas i islamske saker og han er den øverste sharia-dommeren i palestinske selvstyremyndigheter.

– Jødene hevder at det var et tempel her. Det er påstander uten underbygging, myter og rykter, sa han.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise