De fleste palestinere støtter terrorangrep mot sivile

Verden fordømte terroren i Tel Aviv, men terroristene vet at de har flertallet av sine egne i ryggen.

Bildet viser palestinere ved minnesmerket for terror-drapsmannen Muhannad Halabi. (Foto: Fra Twitter-kontoen til Ofir Gendelman, israelsk talsmann)
Bildet viser palestinere ved minnesmerket for terror-drapsmannen Muhannad Halabi. (Foto: Fra Twitter-kontoen til Ofir Gendelman, israelsk talsmann)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Palestinian Center for Policy and Survey Research (PSR) er et høyt ansett palestinsk meningsmålingsbyrå. 7. juni, dagen før det brutale terrorangrepet i Tel Aviv hvor fire sivile israelere ble drept, publiserte PSR en spørreundersøkelse gjort blant palestinere på Vestbredden og Gaza-stripen mellom 2. og 4. juni.

Deltakerne i undersøkelsen fikk spørsmål om de støttet bombeangrepet mot en buss i Jerusalem i midten av april. Mer enn 20 israelere ble skadet i terrorangrepet.

65 prosent av palestinerne svarte ja, de støtter terrorangrepet. Bare 31 prosent svarte at de tar avstand fra angrepet.

I mars ble støtten til de palestinske knivangrepene målt til 58 prosent. I juni har støtten gått ned, men bare til 51 prosent. Støtten til knivangrepene er mye større på Gaza-stripen, 75 prosent, enn på Vestbredden, 36 prosent.

I undersøkelsen fikk deltakerne spørsmål om de støtter væpnede angrep mot israelske sivile inne i Israel. Bare 4,5 prosent svarte at de er sterkt imot. 33,3 prosent svarte at de er imot, 43 prosent svarte at de er for og 18,3 prosent svarte at de er sterkt for angrep. 1,9 prosent svarte ikke.

Vi kan trygt anta at Tel Aviv-angrepet, som var det mest dødelige palestinske terrorangrepet i de siste måneders voldsbølge, har stor oppslutning i det palestinske folket.

Under den andre intifadaen, viste PSRs målinger at palestinernes støtte for konkrete terrorangrep med høye sivile israelske dødstall var større enn den generelle støtten til angrep mot sivile israelere, påpeker Daniel Polisar i Times of Israel. Han lenker også til de aktuelle PSR-målingene.

– Palestinere som vurderer et angrep kan være trygge på at deres angrep, dersom de lykkes med å drepe eller skade sivile israelere, vil høste støtte og ros i samfunnet – for dem selv, deres familier og den militante gruppen som de tilhører, skriver Polisar.

– Bare dersom det blir en skarp og varig nedgang i den dype støtten til slik vill vold og til dem som gjennomfører den, kan det være virkelig håp om at denne terroren vil bli, slik den bør, noe som hører historien til, avslutter Polisar.

Forrige artikkelHvordan oppleves det å stå på stand for MIFF?
Neste artikkelMIFF oppløser lokalt styre etter konflikt om foredragsholdere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -