Massemorder hylles med minnesmerke av palestinske selvstyremyndigheter og PLO

Terroristen planla og gjennomførte et angrep som drepte 15 og skadet 77 i Jerusalem i 1975.
Bildet viser Facebook-invitasjonen til arrangementet på søndag (Foto: PMW)
Bildet viser Facebook-invitasjonen til arrangementet på søndag (Foto: PMW)

Førstkommende søndag kl. 17:00 vil de palestinske selvstyremyndighetene (PA) og PLO avduke et monument i landsbyen Turmus Aya, som ligger nord for Ramallah på Vestbredden, til ære for den palestinske massemorderen Abu Sukkar. Det skriver Palestinian Media Watch (PMW) i en artikkel publisert onsdag 13. juli.

Invitasjon til arrangementet ble publisert på Facebook samme dag av PLOs fangekommisjon.

– Vi er beæret over å kunne invitere deg til å delta i avdukingen av monumentet til heder for martyrkjemperen (Shahid) Ahmad Jabarah «Abu Sukkar». Din tilstedeværelse vil være et tegn på lojalitet til martyrene og fangene, sier den arabiske teksten.

Ifølge arrangøren blir arrangementet holdt under «beskyttelse» av PLOs fangekommisjon, ledelsen i Ramallah og El-Bireh, den palestinske fangeklubben, ledelsen i Turmus Aya og representanter fra Det høyeste råd for fangenes anliggender.

Abu Sukkar planla og gjennomførte 4. juli 1975 et terrorangrep i Jerusalem som drepte 15 israelere og skadet 77. Angrepet ble utført ved at han først plasserte fem kilo eksplosiver inne i et kjøleskap. Deretter kjørte han det til Zion-plassen i Jerusalem.

En intetanende israeler hjalp terroristen med å sette kjøleskapet ned på fortauet. To andre israelere i nærheten fattet mistanke til kjøleskapet, men bomben eksploderte før politiet rakk å evakuere folk fra området.

Zion-plassen slik den så ut i 1950 (Foto: Wikipedia Commons)
Zion-plassen slik den så ut i 1950 (Foto: Wikipedia Commons)

PLO tok på seg ansvaret for terrorbomben. Abu Sukkar ble arrestert og dømt til livsvarig fengsel, pluss 30 år, av en israelsk militærdomstol i 1977. I 2003 ble han satt fri etter å ha sonet 27 år. Grunnen var at Israel ville vise godvilje overfor Arafat og de palestinske selvstyremyndighetene.

Abu Sukkar var medlem i Fatahs revolusjonskomité og utnevnt til rådgiver for Arafat om fangenes anliggender. Han døde av hjerteinfarkt i 2013.

Dette er ikke første gang denne terroristen blir hyllet av palestinske ledere. Issa Karake, som er direktør for PLOs fangekommisjon (og tidligere fangeminister i PA), og Laila Ghannam, som er guvernør i Ramallah og El-Bireh, hyllet Abu Sukkar i fjor. 24. juli 2015 dokumenterte Palestinian Media Watch at de to lederne omtalte terroristen som «en stor kriger», erklærte at de ville «følge i hans fotspor» og roste ham som en stor helt.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise