Netanyahu ringte Abbas for å kondolere

Palestinernes president Mahmoud Abbas mistet torsdag sin bror. Omar Abbas tapte kampen mot kreft, tross flere måneder med behandling på israelsk sykehus.

De palestinske selvstyremyndighetenes leder Mahmoud Abbas. (Foto: Cabinet Office UK / Flickr.com.)
De palestinske selvstyremyndighetenes leder Mahmoud Abbas. (Foto: Cabinet Office UK / Flickr.com.)

PA-lederens 76 år gamle bror Omar Abbas, også kjent under navnet Abu Lawi, døde torsdag i sitt hjem i Qatar, ifølge blant andre Times of Israel.

I anledning dødsfallet gjorde Israels statsminister Benjamin Netanyahu fredag noe som ikke skjer så ofte for tiden – han ringte de palestinske selvstyremyndighetenes president og snakket personlig med ham på telefonen. Budskapet var at han ville overbringe sin kondolanse. Statsministerens kontor understreker at samtalen ikke dreide seg om noen andre temaer.

Netanyahu foretok en lignende kondolansetelefon også i 2011, da Abbas mistet broren Ata.

Kontakten mellom de to politiske lederne har lenge vært minimal. Det siste møtet der de to snakket sammen ansikt til ansikt var i 2010, med unntak av en kort håndhilsen under Klimatoppmøtet i Paris i 2015.

 

Fikk behandling i Israel

Før han døde, fikk Omar Abbas behandling mot kreftsykdommen på det private israelske sykehuset Assuta Medical Center i Tel Aviv. Dette ble først gjort offentlig kjent av avisen Yedioth Aharonoth i april. Omar Abbas skal ha fløyet fra sitt hjem i Qatar til Israel for hver runde med behandling.

Qatar har ikke diplomatiske forbindelser med Israel.

Også to andre medlemmer av Abbas-familien har fått behandling ved det samme sykehuset i Tel Aviv den senere tiden.

Livet til Mahmoud Abbas’ svoger ble reddet av en hjerteoperasjon i oktober 2015.

Mahmoud Abbas’ kone Amina Abbas ble operert i et kne i juni 2014.

Forrige artikkelDette er Hamas’ nye sommerunderholdning for de unge
Neste artikkel11 ungdommer fikk uforglemmelige dager i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/