Ambassaden som bare viser bilder fra et annet land

De som tror palestinerne er tilfreds med 1967-linjene, bør besøke nettsiden til “Palestinas ambassade” i Oslo.

Skjermdump fra palestine.no 19. august 2016.
Skjermdump fra palestine.no 19. august 2016.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I desember 2010 kunngjorde daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) at palestinernes representasjonskontor i Oslo skulle bli oppgradert til en ambassade.

Palestine Embassy, Norway – Oslo” er overskriften på ambassadens nettside. Under tittelen er det en bildekarusell med fire vakre bilder. Det er den naturligste sak i verden. En ambassade vil selvsagt vise fram noe av det beste landet sitt har å by på til utenlandske besøkende. Den norske ambassaden i Washington bruker for eksempel et toppbilde av en vakker norsk fjord.

Men når man er ambassade for en fantasistat, har man større kunstnerisk frihet. Den palestinske ambassaden har valgt å bruke bilder utelukkende fra et annet land.

bilde1

Bilde nr. 1 er tatt fra Oljeberget i Jerusalem, og viser Klippedomen og store deler av Tempelplassen. Det meste på dette bildet har vært under israelsk suverenitet de siste 49 årene. I bakgrunnen på bildet ser man bygninger som stod i Vest-Jerusalem helt fra Israel ble opprettet i 1948.

bilde2

Bilde nr. 2 viser kuppelen på Al-Aqsa moskeen, og deler av muren rundt Jerusalems gamleby. Dette området har aldri vært del av noen palestinsk stat (det har heller aldri noen andre områder vært).

bilde3

Bilde nr. 3 viser kuppelen på Gravkirken, med Klippedomen i bakgrunnen. Gamlebyen i Jerusalem har tradisjonelt hatt en blandet befolkning. Helt siden midten av 1800-tallet har jødene vært den største befolkningsgruppen.

Det er ingen nyhet at palestinerne drømmer om å ha Jerusalem som sin hovedstad. Bygningene på bildet betyr tydeligvis mye for palestinernes president Mahmoud Abbas.

Al-Aqsa moskeen og Gravkirken er våre, og de [israelerne] har ingen rett til å besudle dem med sine skitne føtter. Vi vil ikke tillate dem det, sa Abbas i september 2015.

Men nå har Al-Aqsa Moskeen og Gravkirken vært en del av Jerusalem kommune og Israel siden 1967. Hvis man ikke vil forholde seg til realiteter, kan man lett fristes til å vise fram drømmer. Det gjelder tydeligvis de tre første bildene på ambassadens nettside.

Men nå mener mange i Norge at dersom Israel trakk seg ut av Vestbredden og Øst-Jerusalem (inkludert de avbildede områder) – og gjorde fantasibildene fra “Palestina” til virkelighet, så ville det bli fred og fordragelighet mellom Israel og palestinerne. Ja, det ville ta brodden av islamistisk terror fra Vest-Afrika, via Europa til Thailand, og skape grobunn for fred i hele verden, blir vi fortalt.

Men så enkelt er det ikke. Det røper bilde nr. 4. Palestinerne drømmer om noe mer enn en stat på Vestbredden og Gaza-stripen med Øst-Jerusalem som hovedstad.

bilde4

Bilde nr. 4 viser havnen i Jaffa. De som bor i disse husene er israelske statsborgere. De offentlige byggene du ser, blir vedlikeholdt over det israelske statsbudsjettet. Jaffa er en del av den israelske kommunen Tel-Aviv-Jaffa. Byen ligger langs Middelhavskysten, langt fra både Gaza og Vestbredden. Den er ikke i nærheten av 1967-linjene.

Her blir det avslørt (som det har blitt så mange ganger før, ikke minst i MIFF-boken Dobbeltspill): Palestinerne ser for seg et Palestina der Israel er borte, der kystbyen Jaffa i sentrum av den israelske kyststripen har noe med den palestinske ambassaden i Oslo å gjøre.

Ifølge arkivtjenesten Wayback Machine, har bildene fra Jerusalem og Jaffa vært i bruk på ambassadens nettside i over tre år. Kanskje det uansett er på tide med fornyelse?

Forrige artikkelKnivangrep mot jøde i Frankrike
Neste artikkelCalifornia med ny lov mot Israel-boikott
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.