Palestinsk politi slo i hjel arrestert palestiner

Opptøyer i Nablus etter at hendelsen ble offentlig kjent.

En antatt kriminell gjengleder på Vestbredden ble arrestert natt til tirsdag av palestinske sikkerhetsstyrker. Mannen var mistenkt for drapene på to palestinske politimenn i forrige uke. Den arresterte ble tatt med av politiet til et fengsel i Nablus. Der ble han slått av palestinsk sikkerhetspersonell til han mistet bevisstheten. Senere på dagen døde han av skadene. Guvernøren i Nablus, Akram Rajoub, opplyser dette til det palestinske nyhetsbyrået Wafa, som er gjengitt av blant andre Times of Israel.

– Vi vil undersøke hendelsen og ta lærdom av den, sier guvernøren.

Selvstyremyndighetenes statsminister Rami Hamdallah uttaler at en spesialkomité skal se på saken.

Dette er den tredje mistenkte personen som blir drept i de palestinske styrkenes jakt på en kriminell gjeng i Nablus. Tre andre er arrestert, og seks andre antatte gjengmedlemmer er fortsatt på frifot.

Senere på dagen tirsdag brøt det ut opptøyer i gatene i Nablus. Det oppsto sammenstøt mellom palestinske sikkerhetsstyrker og flere hundre demonstranter som protesterte mot drapet. Folkemengden ble oppløst ved bruk av tåregass, ifølge palestinske medier. Demonstrantene ropte at guvernøren i Nablus, den palestinske statsministeren og sjefen for de palestinske sikkerhetsstyrkene måtte gå av.

Forrige artikkelÅrets hittil største våpenbeslag på Vestbredden
Neste artikkelGranat fra Syria traff Israel mandag
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/