Kvinners navn og bilder slettes fra valglister

– Våre navn er ikke kjønnsorganer som må tildekkes, protesterer en palestinsk blogger.

En ung palestinsk kvinne får undervisning i demokratisk styresett i regi av UNDP. (Illustrasjonsfoto: UNDP/PAPP/ Sharek Youth Forum)
En ung palestinsk kvinne får undervisning i demokratisk styresett i regi av UNDP. (Illustrasjonsfoto: UNDP/PAPP/ Sharek Youth Forum)

Forberedelsene til det palestinske lokalvalget 8. oktober er i gang. Flere av valglistene har valgt å utelate navn og bilder på sine kvinnelige kandidater, melder den palestinske journalisten Khaled Abu Toameh. I stedet blir kandidatene identifisert som “konen til …” eller “søsteren til …”.

Den palestinske valgloven fra 2005 krever at kandidater må identifiseres med navn, alder, adresse og registreringsnummer på valglisten. Flere palestinere har protestert mot å fjerne kvinners navn fra valglistene, noe de ser på som både ulovlig og umoralsk.

– Når palestinske kvinner gjennomfører angrep mot israelere, hedrer det palestinske samfunnet dem som helter. Da blir navnet og bilder av disse kvinnene spredt på plakater som alle kan se. Men når kvinner heller vil jobbe for livet enn for døden, virker det som om deres identitet ikke passer til å vises offentlig, skriver Abu Toameh.

Forrige artikkelIsraelske ungdommer i MIFF Bergen: Våre historier
Neste artikkelFN-sambandets feil og fortielser om Israel og Palestina
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.