Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kvinners navn og bilder slettes fra valglister

En ung palestinsk kvinne får undervisning i demokratisk styresett i regi av UNDP. (Illustrasjonsfoto: UNDP/PAPP/ Sharek Youth Forum)
En ung palestinsk kvinne får undervisning i demokratisk styresett i regi av UNDP. (Illustrasjonsfoto: UNDP/PAPP/ Sharek Youth Forum)
- Våre navn er ikke kjønnsorganer som må tildekkes, protesterer en palestinsk blogger.

Forberedelsene til det palestinske lokalvalget 8. oktober er i gang. Flere av valglistene har valgt å utelate navn og bilder på sine kvinnelige kandidater, melder den palestinske journalisten Khaled Abu Toameh. I stedet blir kandidatene identifisert som «konen til …» eller «søsteren til …».

Den palestinske valgloven fra 2005 krever at kandidater må identifiseres med navn, alder, adresse og registreringsnummer på valglisten. Flere palestinere har protestert mot å fjerne kvinners navn fra valglistene, noe de ser på som både ulovlig og umoralsk.

– Når palestinske kvinner gjennomfører angrep mot israelere, hedrer det palestinske samfunnet dem som helter. Da blir navnet og bilder av disse kvinnene spredt på plakater som alle kan se. Men når kvinner heller vil jobbe for livet enn for døden, virker det som om deres identitet ikke passer til å vises offentlig, skriver Abu Toameh.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart