Kvinners navn og bilder slettes fra valglister

- Våre navn er ikke kjønnsorganer som må tildekkes, protesterer en palestinsk blogger.
En ung palestinsk kvinne får undervisning i demokratisk styresett i regi av UNDP. (Illustrasjonsfoto: UNDP/PAPP/ Sharek Youth Forum)
En ung palestinsk kvinne får undervisning i demokratisk styresett i regi av UNDP. (Illustrasjonsfoto: UNDP/PAPP/ Sharek Youth Forum)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Forberedelsene til det palestinske lokalvalget 8. oktober er i gang. Flere av valglistene har valgt å utelate navn og bilder på sine kvinnelige kandidater, melder den palestinske journalisten Khaled Abu Toameh. I stedet blir kandidatene identifisert som “konen til …” eller “søsteren til …”.

Den palestinske valgloven fra 2005 krever at kandidater må identifiseres med navn, alder, adresse og registreringsnummer på valglisten. Flere palestinere har protestert mot å fjerne kvinners navn fra valglistene, noe de ser på som både ulovlig og umoralsk.

– Når palestinske kvinner gjennomfører angrep mot israelere, hedrer det palestinske samfunnet dem som helter. Da blir navnet og bilder av disse kvinnene spredt på plakater som alle kan se. Men når kvinner heller vil jobbe for livet enn for døden, virker det som om deres identitet ikke passer til å vises offentlig, skriver Abu Toameh.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise