Fire angrep mot israelere på en dag

Palestinernes president Mahmoud Abbas fordømmer Israel i stedet for angriperne.

Åstedet for knivangrepet der en soldat ble knivstukket i ansiktet fredag 16. september i Hebron. Innfelt: PA-president Mahmoud Abbas. (Foto: Skjermdump fra YouTube via Times of Israel / Olivier Pacteu, Flickr.com, CC)
Åstedet for knivangrepet der en soldat ble knivstukket i ansiktet fredag 16. september i Hebron. Innfelt: PA-president Mahmoud Abbas. (Foto: Skjermdump fra YouTube via Times of Israel / Olivier Pacteu, Flickr.com, CC)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I løpet av fredag 16. september ble det begått to knivangrep, en påkjørsel og et angrep der steiner og flasker fylt med maling ble kastet mot en buss.

 

Soldat knivstukket i ansiktet

Fredag ettermiddag ble en 19 år gammel israelsk soldat knivstukket i ansiktet av en palestinsk angriper, ifølge blant andre Times of Israel og Jerusalem Post.

Angrepet skjedde ved en kontrollpost like ved den jødiske bydelen Tel Rumeida i Hebron.

Soldaten slapp fra hendelsen med lettere skader. Han er innlagt på Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem. Gjerningsmannen ble skutt og drept i selvforsvar av andre soldater på stedet.

 

Tre andre angrep

Tidligere på ettermiddagen ble en bussjåfør lettere skadet da ukjente gjerningsmenn kastet steiner og glassflasker fylt med maling mot bussen hans mens han kjørte langs hovedveien mellom Jerusalem og den nærliggende bosetningen Ma’ale Adumim. Glasskår fra et vindu som ble knust, traff sjåføren. Det er ikke meldt om andre skadde i dette angrepet.

Før dette gikk to palestinske terrorister til bilangrep mot sivile som ventet på en buss utenfor bosetningen Kiryat Arba, og en jordansk mann gikk til knivangrep mot en politikvinne ved Damaskus-porten i Jerusalem.

 

Abbas fordømmer Israel

De palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas’ pressetalsmann Nabil Abu Rudeineh kom med en uttalelse om angrepene denne dagen. Som vanlig unngikk presidenten og hans administrasjon å fordømme terroren og volden mot israelerne. I stedet kom Rudeineh med en fordømmelse av Israel fordi tre av angriperne ble drept i selvforsvar av israelske styrker. Dette var ”forbrytelser” og ”henrettelser”, sa han, og oppfordret verdenssamfunnet til å ”forsvare det palestinske folket mot Israels forbrytelser”.

Den palestinske terroren mot Israel intensiverte seg i en bølge av angrep fra solo-terrorister fra september i fjor, men de siste månedene har volden gått kraftig ned. Siden 13. september 2015 er 40 terrorofre blitt drept og 527 skadet (inkludert fire palestinere). I denne perioden er det begått 157 knivangrep, 101 skyteangrep, 46 bilangrep og en bussbombing.

Forrige artikkelPalestinske myndigheter vil betale strømgjeld
Neste artikkelAbbas tenker på formuen til sine sønner
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/