Abbas fritar kritisk offiser fra fengselsstraff dersom han går av

Alle PA-ansatte som skulle vurdere å kritisere Abbas oppfatter nok presidentens store overbærenhet.

Mahmoud Abbas er i hardt vær om dagen, men ble likevel gjenvalgt som PLO-leder. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)
Mahmoud Abbas er i hardt vær om dagen, men ble likevel gjenvalgt som PLO-leder. (Foto: Olivier Pacteu / Flickr.com)

En palestinsk domstol dømte oberstløytnant i de palestinske sikkerhetsstyrkene, Osama Mansour, til ett års fengsel for å ha kritisert Abbas sin deltakelse i begravelsen til Shimon Peres. I tillegg ble det bestemt at Mansour skulle bli fratatt sin militære rang, forteller Times of Israel. Retten mente at innlegget på Facebook stred mot kravet om at offiserer ikke skal uttrykke politiske meninger.

På onsdag kom det fram at president Abbas benådet Mansour, på betingelse av at han forlater jobben og pensjonerer seg. Mansour har sittet i fengsel siden begynnelsen av oktober. Det viste seg at han allerede kritiserte Abbas før begravelsen til Peres. Mansour skrev følgende på Facebook: «Hvis det var din avgjørelse å delta i begravelsen til mannen som myrdet våre barn, tok du feil. Hvis du tok avgjørelsen etter anbefaling fra dine rådgivere, ble du lurt.»

Abbas ble kritisert og fordømt blant palestinere for å ha deltatt i bisettelsen i Jerusalem. Hamas, deriblant, kalte Abbas «jøde», mens medlemmer av hans egne parti, Fatah, klagte på at Abbas undergravde den palestinske saken.

Selv om de fleste vestlige land husker Shimon Peres som vinner av Nobels fredsspris for sitt fredsarbeid, ser mange arabere på Peres som mannen som sto bak Israels atomprogram.

Forrige artikkelOdd Myrland i MIFF Grenland: Jødehatets teknikker
Neste artikkelDe som kjemper for boikott vil ha Israel bort fra kartet og historien
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.