– De som tror palestinerne kan endre sin kultur, lurer seg selv

Issam Abu Bakr, guvernør i Tulkarem, forsvarer navngivning av palestinsk skole oppkalt etter terroristen Salah Khalaf. – Palestinerne glemmer ikke sine ledere og martyrer, sa Abu Bakr.

Avslutningsseremoni for palestinsk speiderkurs oppkalt etter terrorist. Det er ikke første gang de palestinske myndighetene hyller terrorister innenfor utdanninssystemet. (Illustrasjon: Skjermdump fra PMW / YouTube)
Avslutningsseremoni for palestinsk speiderkurs oppkalt etter terrorist. Det er ikke første gang de palestinske myndighetene hyller terrorister innenfor utdanninssystemet. (Illustrasjon: Skjermdump fra PMW / YouTube)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Forrige uke ble det gjort kjent at de palestinske myndighetene oppkalte en ny skole på Vestbredden etter planleggeren av München-massakren, Salah Khalaf. Etter at Palestinian Media Watch (PMW) informerte om hendelsen og kontaktet EU om saken, har ikke de palestinske myndighetene vist noen form for beklagelse. Tvert imot forsvarer de hendelsen, skriver Itamar Marcus og Nan Jacques Zilberdik i Palestinian Media Watch.

Da den israelske statsministerens arabisk-språklige talsmann, Ofir Gendelman, uttalte seg om PMWs rapport, svarte Issam Abu Bakr ved å hylle terroristen.

– Okkupasjonen [Israel] lurer seg selv hvis de tror at det palestinske folket kan endre kulturen sin og glemme lederne sine, sa Issam Abu Bakr, guvernør i Tulkarem og tjenestemann i de palestinske myndighetene. Abu Bakr henviste blant annet til tidligere palestinske ledere og terrorister som Yasser Arafat, Khalil Al-Wazir (Abu Jihad) og Salah Khalaf, som den palestinske skolen ble oppkalt etter.

Awdahs reporter utroper terroristen Dalal Mughrabi som et eksempel for en ny generasjon palestinske barn. (Skjermdump fra Awdah, via PMW)
Awdahs reporter utroper terroristen Dalal Mughrabi som et eksempel for en ny generasjon palestinske barn. (Skjermdump fra Awdah, via PMW)

 

– Disse «krigerne» ofret blodet sitt for frihet, uavhengighet og opprettelsen av en palestinsk stat med Jerusalem som hovedstad, fortsatte Abu Bakr.

Gendelman skal ha lagt ut et bilde på Twitter av innvielsesseremonien for skolen som ble oppkalt etter Salah Khalaf. Talsmannen for Netanyahu anklaget de palestinske myndighetene for å lovprise terror.

Det var under en mottakelsesseremoni for nye studenter ved Det åpne universitetet Al-Quds at Abu Bakr uttalte seg om Gendelmans anklager mot Salah Khalaf.

Samtidig ærer Fatah terroristen Abu Daoud, en av hovedpersonene bak München-massakren. Gruppa skrøt over hvordan terroristene «henrettet» de 11 israelske idrettsutøverne i Tyskland. Nylig dokumenterte PMW at Fatah kalte drapene for en «heltemodig operasjon». 

Både de palestinske myndighetene og Fatah har lenge hyllet og lovprist München-massakren og terroristene som sto bak angrepet.

Forrige artikkelPalestinsk terrorist forsøkte å kjøre ned politimenn i et nytt bilangrep
Neste artikkelHizbollah-alliert ny libanesisk president
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -