– De som tror palestinerne kan endre sin kultur, lurer seg selv

Issam Abu Bakr, guvernør i Tulkarem, forsvarer navngivning av palestinsk skole oppkalt etter terroristen Salah Khalaf. - Palestinerne glemmer ikke sine ledere og martyrer, sa Abu Bakr.
Avslutningsseremoni for palestinsk speiderkurs oppkalt etter terrorist. Det er ikke første gang de palestinske myndighetene hyller terrorister innenfor utdanninssystemet. (Illustrasjon: Skjermdump fra PMW / YouTube)
Avslutningsseremoni for palestinsk speiderkurs oppkalt etter terrorist. Det er ikke første gang de palestinske myndighetene hyller terrorister innenfor utdanninssystemet. (Illustrasjon: Skjermdump fra PMW / YouTube)

Forrige uke ble det gjort kjent at de palestinske myndighetene oppkalte en ny skole på Vestbredden etter planleggeren av München-massakren, Salah Khalaf. Etter at Palestinian Media Watch (PMW) informerte om hendelsen og kontaktet EU om saken, har ikke de palestinske myndighetene vist noen form for beklagelse. Tvert imot forsvarer de hendelsen, skriver Itamar Marcus og Nan Jacques Zilberdik i Palestinian Media Watch.

Da den israelske statsministerens arabisk-språklige talsmann, Ofir Gendelman, uttalte seg om PMWs rapport, svarte Issam Abu Bakr ved å hylle terroristen.

– Okkupasjonen [Israel] lurer seg selv hvis de tror at det palestinske folket kan endre kulturen sin og glemme lederne sine, sa Issam Abu Bakr, guvernør i Tulkarem og tjenestemann i de palestinske myndighetene. Abu Bakr henviste blant annet til tidligere palestinske ledere og terrorister som Yasser Arafat, Khalil Al-Wazir (Abu Jihad) og Salah Khalaf, som den palestinske skolen ble oppkalt etter.

Awdahs reporter utroper terroristen Dalal Mughrabi som et eksempel for en ny generasjon palestinske barn. (Skjermdump fra Awdah, via PMW)
Awdahs reporter utroper terroristen Dalal Mughrabi som et eksempel for en ny generasjon palestinske barn. (Skjermdump fra Awdah, via PMW)

 

– Disse «krigerne» ofret blodet sitt for frihet, uavhengighet og opprettelsen av en palestinsk stat med Jerusalem som hovedstad, fortsatte Abu Bakr.

Gendelman skal ha lagt ut et bilde på Twitter av innvielsesseremonien for skolen som ble oppkalt etter Salah Khalaf. Talsmannen for Netanyahu anklaget de palestinske myndighetene for å lovprise terror.

Det var under en mottakelsesseremoni for nye studenter ved Det åpne universitetet Al-Quds at Abu Bakr uttalte seg om Gendelmans anklager mot Salah Khalaf.

Samtidig ærer Fatah terroristen Abu Daoud, en av hovedpersonene bak München-massakren. Gruppa skrøt over hvordan terroristene «henrettet» de 11 israelske idrettsutøverne i Tyskland. Nylig dokumenterte PMW at Fatah kalte drapene for en «heltemodig operasjon». 

Både de palestinske myndighetene og Fatah har lenge hyllet og lovprist München-massakren og terroristene som sto bak angrepet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise