I dag fikk palestinske terrorister 3 millioner kroner i belønning

Hvor mange dager til vil du akseptere at Utenriksdepartementet misbruker dine skattepenger til å finansiere belønningssystem for terrorister?
Send din støtte til MIFFs arbeid med SMS eller VIPPS.
Send din støtte til MIFFs arbeid med SMS eller VIPPS.

I palestinske selvstyremyndigheters budsjett for 2016 er om lag 1,1 milliarder kroner satt av til lønn for palestinere som er i, eller er blitt løslatt fra, israelsk fengsel. De aller fleste fangene er dømt for aktiviteter knyttet til terror.

1,1 milliarder kroner på ett år, tilsvarer tre millioner kroner daglig. Også i morgen kommer palestinske myndigheter til å gi 3 millioner kroner i belønning til terrorister. Nye tre millioner følger i overmorgen.

I tillegg har PAs 2016-budsjett satt av 1,5 milliarder kroner til lønn til «martyrers» familier. Blant «martyrene» er et stort antall palestinere som var selvmordsbombere eller som gjennomførte terrorangrep mot israelske kvinner og barn.

Totalt utgjør palestinernes belønningssystem for terror omkring 6,9 prosent av det totale budsjettet til selvstyremyndighetene. Terrorbelønningen utgjør 29,6 prosent av utenlandsk bistand, viser en ny oversikt fra Jerusalem Centre for Public Affairs. Forfatteren av rapporten, brigader Yossi Kuperwasser, viser til de palestinske dokumentene som dokumenterer at lønnen blir utbetalt fra palestinske myndigheter og delvis via PLO.

Tabell med tall fra palestinsk budsjett, presentert av Jerusalem Centre for Public Affairs.
Tabell med tall fra palestinsk budsjett, presentert av Jerusalem Centre for Public Affairs.

Det er lovfestet hos palestinske myndigheter at alle dømte terrorister skal få månedlig lønn under fangenskap og lønn eller jobb etter løslatelse. De kan også ha rett på fritak fra betaling for utdanning, helseomsorg og yrkesutdannelse. Jo lengre en palestiner har sittet i israelsk fangenskap, jo høyere rangert lønn og jobb i myndighetene har han rett på.

I mai 2014, etter press blant annet fra Norge, gjorde palestinerne en administrativ endring. I stedet for at fangelønnen ble utbetalt av PAs departement for fangesaker, skulle den nå utbetales av PLOs kommisjon for fanger og ex-fanger. Dette ble gjort fordi noen bistandsgivere ikke ønsket at deres bistand skulle gå til terrorlønn. Men navneskiftet førte ikke til noen reelle endringer. Kontorene for fangelønnen var de samme, lederen den samme, og det er fortsatt palestinske selvstyremyndigheter som finansierer og har overoppsyn for ordningen.

Med Israel for fred (MIFF) har satt fokus på palestinernes belønningssystem for terrorister i en årrekke. Vi forventer at den norske regjeringen legger press på PA til å avvikle systemet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise