I dag fikk palestinske terrorister 3 millioner kroner i belønning

Hvor mange dager til vil du akseptere at Utenriksdepartementet misbruker dine skattepenger til å finansiere belønningssystem for terrorister?

Send din støtte til MIFFs arbeid med SMS eller VIPPS.
Send din støtte til MIFFs arbeid med SMS eller VIPPS.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I palestinske selvstyremyndigheters budsjett for 2016 er om lag 1,1 milliarder kroner satt av til lønn for palestinere som er i, eller er blitt løslatt fra, israelsk fengsel. De aller fleste fangene er dømt for aktiviteter knyttet til terror.

1,1 milliarder kroner på ett år, tilsvarer tre millioner kroner daglig. Også i morgen kommer palestinske myndigheter til å gi 3 millioner kroner i belønning til terrorister. Nye tre millioner følger i overmorgen.

I tillegg har PAs 2016-budsjett satt av 1,5 milliarder kroner til lønn til «martyrers» familier. Blant «martyrene» er et stort antall palestinere som var selvmordsbombere eller som gjennomførte terrorangrep mot israelske kvinner og barn.

Totalt utgjør palestinernes belønningssystem for terror omkring 6,9 prosent av det totale budsjettet til selvstyremyndighetene. Terrorbelønningen utgjør 29,6 prosent av utenlandsk bistand, viser en ny oversikt fra Jerusalem Centre for Public Affairs. Forfatteren av rapporten, brigader Yossi Kuperwasser, viser til de palestinske dokumentene som dokumenterer at lønnen blir utbetalt fra palestinske myndigheter og delvis via PLO.

Tabell med tall fra palestinsk budsjett, presentert av Jerusalem Centre for Public Affairs.
Tabell med tall fra palestinsk budsjett, presentert av Jerusalem Centre for Public Affairs.

Det er lovfestet hos palestinske myndigheter at alle dømte terrorister skal få månedlig lønn under fangenskap og lønn eller jobb etter løslatelse. De kan også ha rett på fritak fra betaling for utdanning, helseomsorg og yrkesutdannelse. Jo lengre en palestiner har sittet i israelsk fangenskap, jo høyere rangert lønn og jobb i myndighetene har han rett på.

I mai 2014, etter press blant annet fra Norge, gjorde palestinerne en administrativ endring. I stedet for at fangelønnen ble utbetalt av PAs departement for fangesaker, skulle den nå utbetales av PLOs kommisjon for fanger og ex-fanger. Dette ble gjort fordi noen bistandsgivere ikke ønsket at deres bistand skulle gå til terrorlønn. Men navneskiftet førte ikke til noen reelle endringer. Kontorene for fangelønnen var de samme, lederen den samme, og det er fortsatt palestinske selvstyremyndigheter som finansierer og har overoppsyn for ordningen.

Med Israel for fred (MIFF) har satt fokus på palestinernes belønningssystem for terrorister i en årrekke. Vi forventer at den norske regjeringen legger press på PA til å avvikle systemet.

Forrige artikkelTrumps kvinne i FN
Neste artikkelSvensk antisemittisk karikatur vekker oppsikt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.