PA TV: Kutt åpen fiendens lunger – kutt åpen!

Offisiell palestinsk tv sendte kampsangen 11 ganger i løpet av få dager.
Palestinian Media Watch (PMW) presenterte nylig en video der Fatah hyller og oppfordrer til drap og terror mot israelere. Mannen på bildet holder en kniv i hånden. (Skjermdump fra Youtube)

Under Fatahs nylig avsluttede kongress valgte palestinske selvstyremyndigheters offisielle tv-kanal, PA TV, å hedre bevegelsen med å sende en sang som feirer Fatahs terrorangrep og drap på israelere, melder Palestinian Media Watch (PMW). Fatah-bevegelsen ledes av Mahmoud Abbas, som også er president for de palestinske selvstyremyndighetene.

Sangen (se under) ble sendt på PA TV 11 ganger under Fatahs syvende kongress som ble holdt fra 29 november til 4. desember. I sangen understrekes det at det er Fatahs mål å ødelegge staten Israel, å ”fri staten fra hendene til sionistene”, og at dette vil bli gjennomført ved terror, vold og drap:

«Kutt åpen fiendens lunger – kutt åpen!»
«Skyt med dashka (maskingevær) og med kanon!»
«Fatah-mannen… skyter med bombekaster og med maskingevær»
«Skyt, bombekaster, skyt!»

I sangen hylles Fatah for å ha stått bak – det de selv anser å være – det første palestinske terrorangrep mot Israel i 1965, da en av Israels viktigste vannforsyningsanlegg ble forsøkt bombet.

«Eilabun [i 1965] var det første skuddet [mot Israel] og Fatah var ansvarlig», synges det.

Kjærlighet til vold hylles i sangen som avsluttes med å uttrykke takknemlighet til Fatah, for å lære bort voldelige verdier.

Sangen ble første gang vist på PA sin tv-kanal ved nyttårsskiftet 2012/2013.

Teksten er oversatt fra arabisk til engelsk av PMW.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise