PA TV: Kutt åpen fiendens lunger – kutt åpen!

Offisiell palestinsk tv sendte kampsangen 11 ganger i løpet av få dager.

Palestinian Media Watch (PMW) presenterte nylig en video der Fatah hyller og oppfordrer til drap og terror mot israelere. Mannen på bildet holder en kniv i hånden. (Skjermdump fra Youtube)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Under Fatahs nylig avsluttede kongress valgte palestinske selvstyremyndigheters offisielle tv-kanal, PA TV, å hedre bevegelsen med å sende en sang som feirer Fatahs terrorangrep og drap på israelere, melder Palestinian Media Watch (PMW). Fatah-bevegelsen ledes av Mahmoud Abbas, som også er president for de palestinske selvstyremyndighetene.

Sangen (se under) ble sendt på PA TV 11 ganger under Fatahs syvende kongress som ble holdt fra 29 november til 4. desember. I sangen understrekes det at det er Fatahs mål å ødelegge staten Israel, å ”fri staten fra hendene til sionistene”, og at dette vil bli gjennomført ved terror, vold og drap:

“Kutt åpen fiendens lunger – kutt åpen!”
“Skyt med dashka (maskingevær) og med kanon!”
“Fatah-mannen… skyter med bombekaster og med maskingevær”
“Skyt, bombekaster, skyt!”

I sangen hylles Fatah for å ha stått bak – det de selv anser å være – det første palestinske terrorangrep mot Israel i 1965, da en av Israels viktigste vannforsyningsanlegg ble forsøkt bombet.

“Eilabun [i 1965] var det første skuddet [mot Israel] og Fatah var ansvarlig”, synges det.

Kjærlighet til vold hylles i sangen som avsluttes med å uttrykke takknemlighet til Fatah, for å lære bort voldelige verdier.

Sangen ble første gang vist på PA sin tv-kanal ved nyttårsskiftet 2012/2013.

Teksten er oversatt fra arabisk til engelsk av PMW.

 

Forrige artikkelLieberman: – Israel har stoppet leveranser av masseødeleggelsesvåpen til Hizbollah
Neste artikkelNull stress, gjør julehandelen på torget.miff.no nå!
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.