Sveriges utenriksminister fikk varm mottakelse av palestinerne

Margot Wallström mottok ærespris av palestinernes president Mahmoud Abbas.

Sveriges utenriksminister Margot Wallström besøkte Bethlehem og møtte representanter for UNRWA. (Foto: Twitter)
Sveriges utenriksminister Margot Wallström besøkte Bethlehem og møtte representanter for UNRWA. (Foto: Twitter)

Tidligere denne uken ble det kjent at Sveriges utenriksminister Margot Wallström planla et besøk til Israel og de palestinske områdene.

Mens de israelske myndighetene nektet å treffe utenriksministeren på grunn av hennes tidligere uttalelser om Israel, ble Wallström varmt mottatt i Ramallah fredag kveld. Det skriver Yedioth Aharonoth.

I Ramallah møtte Wallström palestinernes president Mahmoud Abbas og utenriksminister Riyad al-Malik. De takket henne for Sveriges støtte til palestinerne. Abbas tildelte Wallström den palestinske Jerusalem-ordenens æresmedalje, Storstjerna.

– Sveriges politikk er rettet mot å skape en framtid hvor både Israel og Palestina kan leve side om side. Det er svært bekymringsfullt at palestinerne begynner å miste håpet om framtiden etter 50 år med okkupasjon, uttalte Wallström i en pressekonferanse.

I tillegg gjorde Wallström det klart at Sverige vil fremme en resolusjon i FNs sikkerhetsråd som fordømmer Israels bosetninger på Vestbredden, ifølge Times of Israel. I januar har Sverige presidentvervet i FNs sikkerhetsråd.

Ifølge den svenske avisen Expressen ser hun ikke på Israels avvisning som noe nederlag.

– Fra begynnelsen ba jeg om å få besøke Israel. Det er viktig å holde en dialog også med de som ikke har samme mening. Dessverre var ikke dette mulig, forklarte Wallström.

På tross av hennes støtte til palestinerne, har ministeren fortalt sine verter at de må kjempe mot korrupsjon og brudd på menneskerettigheter. Denne beskjeden kommer i etterkant av at kritikere i Sverige har uttrykket at regjeringen krever for lite av palestinerne til gjengjeld for økonomisk bistand.

Palestinerne er de største mottakerne av svensk bistand per person.

Forrige artikkel– Kaos, lovløshet og ekstremisme
Neste artikkelAstrid Salvesen Shwartz i MIFF Grenland: Mine 30 år i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.