Sveriges utenriksminister fikk varm mottakelse av palestinerne

Sveriges utenriksminister Margot Wallström besøkte Bethlehem og møtte representanter for UNRWA. (Foto: Twitter)
Sveriges utenriksminister Margot Wallström besøkte Bethlehem og møtte representanter for UNRWA. (Foto: Twitter)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Tidligere denne uken ble det kjent at Sveriges utenriksminister Margot Wallström planla et besøk til Israel og de palestinske områdene.

Mens de israelske myndighetene nektet å treffe utenriksministeren på grunn av hennes tidligere uttalelser om Israel, ble Wallström varmt mottatt i Ramallah fredag kveld. Det skriver Yedioth Aharonoth.

I Ramallah møtte Wallström palestinernes president Mahmoud Abbas og utenriksminister Riyad al-Malik. De takket henne for Sveriges støtte til palestinerne. Abbas tildelte Wallström den palestinske Jerusalem-ordenens æresmedalje, Storstjerna.

– Sveriges politikk er rettet mot å skape en framtid hvor både Israel og Palestina kan leve side om side. Det er svært bekymringsfullt at palestinerne begynner å miste håpet om framtiden etter 50 år med okkupasjon, uttalte Wallström i en pressekonferanse.

I tillegg gjorde Wallström det klart at Sverige vil fremme en resolusjon i FNs sikkerhetsråd som fordømmer Israels bosetninger på Vestbredden, ifølge Times of Israel. I januar har Sverige presidentvervet i FNs sikkerhetsråd.

Ifølge den svenske avisen Expressen ser hun ikke på Israels avvisning som noe nederlag.

– Fra begynnelsen ba jeg om å få besøke Israel. Det er viktig å holde en dialog også med de som ikke har samme mening. Dessverre var ikke dette mulig, forklarte Wallström.

På tross av hennes støtte til palestinerne, har ministeren fortalt sine verter at de må kjempe mot korrupsjon og brudd på menneskerettigheter. Denne beskjeden kommer i etterkant av at kritikere i Sverige har uttrykket at regjeringen krever for lite av palestinerne til gjengjeld for økonomisk bistand.

Palestinerne er de største mottakerne av svensk bistand per person.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag