Israel fjernet fra kartet på FN-skoler

Skolebøker i FN-skolene på Vestbredden og Gazastripen nekter for at jøder har tilknytning til området.
Skolebøkene til palestinske barn på FN-skoler forvrenger sannheten. (Foto: UNRWA Goes to war)
Skolebøkene til palestinske barn på FN-skoler forvrenger sannheten. (Foto: UNRWA Goes to war)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

FN-drevne skoler på Vestbredden og Gazastripen bruker bøker som benekter staten Israels eksistens, og lærer elevene at Vestmuren i Jerusalem og Patriarkenes grav i Hebron kun er muslimske helligdommer som jødene okkuperer.

Det kommer fram i en israelsk undersøkelse av lærebøker som brukes i de FN-drevne skolene. Resultatet ble presentert av doktor Arnon Gross, som har oversatt bøkene, og doktor Ronni Shaked fra det hebraiske universitetet i Jerusalem. Det skriver Yedioth Aharonoth i en artikkel publisert 3. januar.

Den mest sjokkerende oppdagelsen er at de FN-drevne skolene ikke lærer de palestinske barna opp til å anerkjenne Israel som et land – ikke innenfor grensene fra 1948, eller noen annen grense. I stedet demoniserer og motarbeider de Israels eksistens.

Bøkene, som er laget av det palestinske utdanningsdepartementet, brukes på skoler som drives av FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger i Midtøsten (UNRWA). I en historiebok blir sionisme definert som en kolonialistisk bevegelse, opprettet av europeiske jøder for å samle alle verdens jøder i Palestina. Bøkene påstår at sionistene gjør dette gjennom immigrasjon, og ved å tvinge den arabiske befolkningen bort fra sitt land.

Navnet Israel er fjernet fra dette kartet. "Palestina" er skrevet over hele området i stedet.
Navnet Israel er fjernet fra dette kartet. “Palestina” er skrevet over hele området i stedet.

Skolebøkene nevner ikke noe om den religiøse og historiske tilknytningen som jødene har til landet Israel og til Jerusalem. Tvert imot, bøkene benekter tilknytningen, blant annet ved å omtale steder som er hellige for jøder som muslimske helligdommer, som jødene bare forsøker å ta kontroll over.

Elevene på FN-skolene blir også fortalt at massakrene på jøder i 1929, spesielt i Safed, Hebron og Jerusalem, ble utført av arabere for å hindre jøder i å erobre og okkupere disse hellige byene. Over 130 jøder ble drept av de arabiske naboene i disse massakrene.

Men det er ikke bare staten Israel som har forsvunnet i skolebøkene på FN-skolene. Til og med det hebraiske språket fjernes fra bøkene. I en lærebok i historie vises et bilde av et frimerke fra tiden området var under britiske mandatstyre. På den tiden hadde frimerkene hebraisk, engelsk og arabisk skrift. Men i denne læreboken har de hebraiske bokstavene blitt fjernet fra bildet av frimerket. Bare engelsk og arabisk står igjen.

De hebraiske bokstavene er fjernet på frimerket til venstre
De hebraiske bokstavene er fjernet på frimerket til venstre.

Skolebøkene har heller ingen referanser til at det bor jøder i Israel. Jødiske byer og tettsteder etablert etter 1948 er regelrett slettet fra kartene som de palestinske elevene blir tildelt, og noen har fått arabiske navn. Storbyen Tel Aviv har for eksempel blitt omdøpt til “Tel al-Rabia.” Ordet al-Rabia betyr vår på arabisk.

Israelske byer etablert etter 1948 er fjernet fra kartet og Tel Aviv kalles "Tel al-Rabia".
Israelske byer etablert etter 1948 er fjernet fra kartet og Tel Aviv kalles “Tel al-Rabia”.

Oppvigleri til vold og terror mot israelere og jøder i palestinske lærebøker er godt kjent og dokumentert. Palestinernes president, Mahmoud Abbas, har uttalt seg om problemet flere ganger og har gått med på å delta i en felles israelsk-amerikansk-palestinsk-komité som skal utforme nye skolebøker. Denne komiteen har imidlertid ikke hatt ett eneste møte.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise