Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Palestinske myndigheter stiger på forfølgelseslisten

Se mer om rangeringen til Åpne Dører på opendoors.no.
Se mer om rangeringen til Åpne Dører på opendoors.no.
"Sterk forfølgelse" av kristne fortsetter i de palestinske selvstyreområdene, melder Åpne Dører.

Organisasjonen Åpne Dører publiserer hvert år en oversikt over de 50 land i verden hvor kristne blir mest forfulgt, diskriminert og trakassert. Palestinerne har de siste årene rast oppover listen over de største overgriperne mot kristent liv og trosfrihet.

2012: 44. plass
2013: 36. plass
2014: 34. plass
2015: 26. plass
2016: 24. plass

På 2017-listen har palestinerne rykket opp til 23. plass, like etter Egypt og Etiopia og foran Laos og Brunei. For andre år på rad blir forfølgelsen klassifisert som “sterk forfølgelse”.

Åpne Dører skriver om sin rangering: “World Watch List 2016 er utarbeidet på grunnlag av omfattende undersøkelser angående graden av trosfrihet i ulike land. Et team fra Open Doors International jobber kontinuerlig med å vurdere lovverket og myndighetenes praksis i forhold til religiøse minoriteter. De analyserer også graden av diskriminering, undertrykkelse og forfølgelse som kristne opplever fra religiøse autoriteter, fra militante grupper, og fra familie og slektninger.”

Også i 2016 er Nord-Korea på toppen av forfølgelseslisten. Ellers er det muslimske land som dominerer. Palestinerne blir nå rangert som større forfølgere av kristne enn det kommunistiske regimet i Kina. Palestinske myndigheter får samme score i kristen-forfølgelse som militærjuntaen i Myanmar.

De aller fleste kristne i det palestinske samfunnet er palestinere som snakker arabisk og identifiserer seg nært med palestinernes nasjonale kamp. Til tross for dette blir de nå sterkt forfulgt av det muslimske flertallet.

Muslimske lands diskriminering og forfølgelse av religiøse og etniske minoriteter er et av de sterkeste argumentene for at jødene trenger å bevare den eneste staten i verden hvor de har flertall. Muslimsk intoleranse jaget nesten alle jødene ut av den arabiske verden på 1950- og 1960-tallet. Den jødiske minoriteten er blitt konsentrert i landområdet Israel, som utgjør mindre enn 0,2 prosent av arealet til landene i Den arabiske liga.

Enhver kan tenke seg hva som vil bli jødenes skjebne dersom det skulle bli en “løsning” på konflikten der jødene kommer under muslimsk dominans i en enstatsløsning, eller hvor jøder blir en minoritet i en palestinsk stat. Jødene i Israel ser hvordan det palestinske muslimske storsamfunnet behandler sine kristne, og bærer en dyp frykt for å dele deres skjebne – eller noe som sannsynligvis vil bli mye verre.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart