Jerusalem-terroristens enke blir rikelig belønnet av palestinske myndigheter

Fadi al-Qanbar hylles som en martyr og helt etter at han drepte fire og skadet 17 i terrorangrepet i Jerusalem.
Fadi al-Qanbar drepte fire og skadet 17 med en lastebil før han selv ble skutt og drept. (Foto: Det israelske politiet)
Fadi al-Qanbar drepte fire og skadet 17 med en lastebil før han selv ble skutt og drept. (Foto: Det israelske politiet)

Palestinske myndigheter (PA) hyller Fadi al-Qanbar, terroristen som drepte fire og skadet 17 i søndagens terrorangrep i Jerusalem, som en martyr av Allah. I sin offisielle avis omtaler de palestinske selvstyremyndighetene terroren som et «kjøretøyangrep» og skriver at al-Qanbar «døde som en shahid» – det arabiske ordet for martyr. Også på PAs offisielle TV-kanal blir terroristen hyllet som en martyr.

Fadi al-Qanbar drepte fire mennesker og skadet 17. Nå blir familien til terroristen belønnet av palestinske myndigheter.
Fadi al-Qanbar drepte fire mennesker og skadet 17. Nå blir familien til terroristen belønnet av palestinske myndigheter.

Ved å hylle terroristen som en som har dødd i jihad for Allah sier de palestinske myndighetene at det å drepe israelske ungdommer er akseptert av islam , og attpåtil sett på som en positiv handling, skriver Palestinian Media Watch, som overvåker palestinske medier. Det å omtale terroristen som en martyr er ikke bare en støtte til handlingen, det innebærer også at myndighetene vil belønne den med penger.

I henhold til PAs politikk med å støtte palestinsk terror vil de nå belønne al-Qanbars enke med et månedlig bidrag for resten av hennes liv. Ifølge palestinske lover skal familien til en martyr bli belønnet med 3400 kroner i måneden. Som enke mottar hun et tillegg på 900 kroner, for hvert barn får hun 500 kroner og fordi familien bor i Jerusalem får hun 700 kroner ekstra. Til sammen vil enken få nesten 7000 kroner i måneden. Det er mer enn offentlig ansatte, som lærere og politimenn, får utbetalt. Enken vil også få en engangsutbetaling på 14.000 kroner fra de palestinske myndighetene.

Med Israel for Fred har i en årrekke satt fokus den palestinske belønningen av terrorisme. I fjor ble det utbetalt om lag 1,1 milliarder kroner i lønn til palestinere som er i, eller løslatt fra, israelske fengsler. De aller fleste fangene er dømt for aktiviteter knyttet til terror. I tillegg ble det brukt 1,5 milliarder i lønn til «martyrers» familie. Det er tidligere avdekket hvordan belønningssystemet gjør at mange velger terrorisme. I mai 2014, etter press blant annet fra Norge, gjorde palestinerne en administrativ endring, men det er fortsatt palestinske selvstyremyndigheter som finansierer og har overoppsyn for ordningen.

Søndagens terrorhandling i Jerusalem er blitt fordømt verden over, og i Berlin ble ofrene hedret med at Brandenburger Tor ble lyssatt i fargene til det israelske flagget. Palestinernes president Mahmoud Abbas, som kom med en kraftig fordømmelse av lignende angrep i Berlin og Nice, har ikke fordømt handlingen denne gangen. Mens Abbas sender sitt signal til palestinerne ved å være stille, er det andre som ikke er redd for å ordlegge sin støtte til terrorangrepet.

Både DFLP (Democratic Front for the Liberation of Palestine) og PFLP (Popular Front for the Liberation of Palestine) uttrykker glede over drapene, velsigner handlingene og gratulerer det palestinske folk, skriver Palestinian Media Watch.

Etter terrorangrepet ble Brandenburger Tor lyssatt i de israelske farger. (Foto: Muhammad Zoabi)
Etter terrorangrepet ble Brandenburger Tor lyssatt i de israelske farger. (Foto: Muhammad Zoabi)

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise