– Vil kutte bistanden til PA frem til de slutter å spre jødehat, glorifiserer terrorisme og samarbeider med Hamas

Møtet mellom Netanyahu og Trump kan ende med at palestinerne mister 4,9 milliarder kroner i bistand.
Palestinernes president, Mahmoud Abbas, på besøk hos den franske sosialisten Benoit Hamon. (Foto: Mathieu Delmestre/Flickr)
Palestinernes president, Mahmoud Abbas, på besøk hos den franske sosialisten Benoit Hamon. (Foto: Mathieu Delmestre/Flickr)

En amerikansk-jødisk leder som skal være tett på sentrale personer bak møtet mellom Trump og Netanyahu, tror det mye omtalte møtet mellom de to statslederne vil resultere i at USA forplikter seg til å stoppe all bistand til de palestinske selvstyremyndighetene (PA) fram til de kutter alle sine bånd til Hamas.

I forrige måned ble Hamas og Fatah, som ledes av palestinernes president Mahmoud Abbas, enige om en felles styringsplattform.

– Det må bli sagt tydelig ifra til PA at med mindre de stopper å spre antisemttisme i skoler, media og i taler, slutter å oppkalle skoler, gater og sportslag etter jødemordere og avslutter deres allianse med Hamas, så vil all amerikansk bistand på 600 millioner dollar (4,9 milliarder kroner) ta slutt, sier Mort Klein til Ha´aretz.

Klein, som er leder av Zionist Organization of America, sier at de palestinske myndighetene også vil få beskjed om at de må “slutte å presse gjennom en ensidig etablering av en palestinsk stat i FN”. Organisasjonen til Klein er en av de mest høyreorienterte jødiske organisasjonene i USA, og lederen er venn med flere personer tett på både president Trump og statsminister Netanyahu.

David Halperin, direktør for Israel Policy Forum, en tenketank som prøver å bygge støtte til en tostatsløsning gjennom innflytelsesrike personer, håper møtet mellom Trump og Netanyahu ikke kommer til å skade arbeidet deres.

– Fram til vi vet mer om Trump-administrasjonens politikk er vårt første håp at møtet ikke skader arbeidet vårt og gjør ting verre, sier Halperin til den israelske avisen.

Møtet mellom Trump og Netanyahu finner sted i Det hvite hus onsdag kveld norsk tid. Det er knyttet stor spenning til utfallet av møtet. Mange på israelsk høyreside og bosetterbevegelsen håper møtet vil føre til en økt utbygging av boliger på Vestbredden. Andre er mer tilbakeholdne etter at Trump har tonet ned sin uforbeholden støtte til Israel etter at han ble valgt til president.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise