Palestinske demonstranter krever at president Mahmoud Abbas trekker seg

Mange palestinere er misfornøyd med selvstyremyndighetenes sikkerhetssamarbeid med Israel.

Hundrevis av demonstranter krevde Abbas´ avgang. Her fra en annen demonstrasjon i 2012. (Illustrasjonsfoto: Flickr)
Hundrevis av demonstranter krevde Abbas´ avgang i en sjelden demonstrasjon i mars i år. Flere av demonstrantene skal ha blitt angrepet og slått av det palestinske politiet. Her fra en annen demonstrasjon i 2012. (Illustrasjonsfoto: Flickr)

Flere hundre palestinere deltok mandag i en demonstrasjon mot palestinernes president Mahmoud Abbas i Ramallah. Demonstrantene krever at Abbas trekker seg på grunn av de palestinske selvstyremyndighetenes sikkerhetssamarbeid med Israel. Også på søndag var det store demonstrasjoner, skriver Times of Israel.

De palestinske selvstyremyndighetene samarbeider med israelske sikkerhetsstyrker i kampen mot militante islamister, noe som er upopulært blant mange palestinere. I forrige uke ble en palestinsk militant drept i en skuddveksling med israelske styrker etter at han avfyrte skudd da de kom for å arrestere ham på gjemmestedet hans.

Under mandagens protest ropte folkemengden at Abbas måtte trekke seg og at sikkerhetssamarbeidet med Israel er forræderi. De skal også ha ropt “ned med Oslo-avtalen”. Den la grunnlaget for etablering av de palestinske selvstyremyndighetene.

Flere spørreundersøkelser viser at en majoritet av palestinerne ønsker at Abbas trekker seg fra stillingen, men offentlige demonstrasjoner i sentrum av Ramallah er relativt sjeldent. Mandagens demonstrasjon gikk rolig for seg, men søndag gikk palestinsk opprørspoliti hardt til verks mot demonstrantene og flere ble skadet.

Forrige artikkelIntel kjøper israelske Mobileye for svimlende 130 milliarder kroner
Neste artikkelForedrag og årsmøte i MIFF Sunnhordland: Relasjonar mellom folkegruppene/religionane i Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.