Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Palestinske demonstranter krever at president Mahmoud Abbas trekker seg

Hundrevis av demonstranter krevde Abbas´ avgang. Her fra en annen demonstrasjon i 2012. (Illustrasjonsfoto: Flickr)
Hundrevis av demonstranter krevde Abbas´ avgang i en sjelden demonstrasjon i mars i år. Flere av demonstrantene skal ha blitt angrepet og slått av det palestinske politiet. Her fra en annen demonstrasjon i 2012. (Illustrasjonsfoto: Flickr)
Mange palestinere er misfornøyd med selvstyremyndighetenes sikkerhetssamarbeid med Israel.

Flere hundre palestinere deltok mandag i en demonstrasjon mot palestinernes president Mahmoud Abbas i Ramallah. Demonstrantene krever at Abbas trekker seg på grunn av de palestinske selvstyremyndighetenes sikkerhetssamarbeid med Israel. Også på søndag var det store demonstrasjoner, skriver Times of Israel.

De palestinske selvstyremyndighetene samarbeider med israelske sikkerhetsstyrker i kampen mot militante islamister, noe som er upopulært blant mange palestinere. I forrige uke ble en palestinsk militant drept i en skuddveksling med israelske styrker etter at han avfyrte skudd da de kom for å arrestere ham på gjemmestedet hans.

Under mandagens protest ropte folkemengden at Abbas måtte trekke seg og at sikkerhetssamarbeidet med Israel er forræderi. De skal også ha ropt «ned med Oslo-avtalen». Den la grunnlaget for etablering av de palestinske selvstyremyndighetene.

Flere spørreundersøkelser viser at en majoritet av palestinerne ønsker at Abbas trekker seg fra stillingen, men offentlige demonstrasjoner i sentrum av Ramallah er relativt sjeldent. Mandagens demonstrasjon gikk rolig for seg, men søndag gikk palestinsk opprørspoliti hardt til verks mot demonstrantene og flere ble skadet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart