Palestinske demonstranter krever at president Mahmoud Abbas trekker seg

Mange palestinere er misfornøyd med selvstyremyndighetenes sikkerhetssamarbeid med Israel.
Hundrevis av demonstranter krevde Abbas´ avgang. Her fra en annen demonstrasjon i 2012. (Illustrasjonsfoto: Flickr)
Hundrevis av demonstranter krevde Abbas´ avgang i en sjelden demonstrasjon i mars i år. Flere av demonstrantene skal ha blitt angrepet og slått av det palestinske politiet. Her fra en annen demonstrasjon i 2012. (Illustrasjonsfoto: Flickr)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Flere hundre palestinere deltok mandag i en demonstrasjon mot palestinernes president Mahmoud Abbas i Ramallah. Demonstrantene krever at Abbas trekker seg på grunn av de palestinske selvstyremyndighetenes sikkerhetssamarbeid med Israel. Også på søndag var det store demonstrasjoner, skriver Times of Israel.

De palestinske selvstyremyndighetene samarbeider med israelske sikkerhetsstyrker i kampen mot militante islamister, noe som er upopulært blant mange palestinere. I forrige uke ble en palestinsk militant drept i en skuddveksling med israelske styrker etter at han avfyrte skudd da de kom for å arrestere ham på gjemmestedet hans.

Under mandagens protest ropte folkemengden at Abbas måtte trekke seg og at sikkerhetssamarbeidet med Israel er forræderi. De skal også ha ropt “ned med Oslo-avtalen”. Den la grunnlaget for etablering av de palestinske selvstyremyndighetene.

Flere spørreundersøkelser viser at en majoritet av palestinerne ønsker at Abbas trekker seg fra stillingen, men offentlige demonstrasjoner i sentrum av Ramallah er relativt sjeldent. Mandagens demonstrasjon gikk rolig for seg, men søndag gikk palestinsk opprørspoliti hardt til verks mot demonstrantene og flere ble skadet.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise