Tyskland avlyste avtale med det palestinske fotballforbundet på grunn av leders terrorstøtte

Tyskerne innså til slutt at de ikke kunne samarbeide med en palestinsk leder som støtter drap og terror mot israelere.

PA-topp Jibril Rajoub sier på TV at han er stolt av terroristene som har knivstukket, skutt og kjørt ned israelere i høst. (Foto: Skjermdump fra PMW / YouTube)
PA-topp Jibril Rajoub sier til palestinsk tv at han er stolt av palestinske terrorister som har knivstukket, skutt og kjørt ned israelere. (Skjermdump fra PMW/YouTube)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Tirsdag 28. mars meldte Palestinian Media Watch (PMW) at Det tyske olympiske idrettforbundet (DOSB) har kansellert en nylig inngått samarbeidsavtale med Det palestinske fotballforbundet (PFA). Årsaken til den tyske snuoperasjonen er at PFA ledes av Jibril Rajoub, en mann som støtter drap og terror mot israelere. Rajoub er også formann i den palestinske olympiske komité, generalsekretær i Fatahs sentralkomité og leder for det høyeste rådet for sport og ungdomssaker.

Det var den tyske dagsavisen Taz som først skrev at avtalen var blitt sagt opp.  Talskvinne Ulrike Spitz i DOSB forklarte beslutningen slik til avisen: «Ikke alle parter føler seg forpliktet til å følge fotballsportens høye verdigrunnlag.»

Avgjørelsen kom etter at Simon Wiesenthal-senteret og det jødiske idrettsforbundet Maccabi Tyskland, som er medlem i DOSB, hadde protestert. Simon Wiesenthal-senteret baserte sin klage på dokumentasjon som det israelske forskningsinstituttet Palestinian Media Watch (PMW) hadde samlet om Jibril Rajoub.

I rapporten The Jibril Rajoub File (klikk for å laste ned pfd-filen) har PMW samlet dokumentasjon som viser at Rajoub støtter og glorifiserer palestinsk terror og terrorister, oppmuntrer til drap på israelere og motarbeider og forbyr alle former for brobygging og fredsskapende tiltak mellom palestinere og israelere.

PMW skrev første gang om avtalen 7. februar i artikkelen “Tyskland undertegner sportsavtale med terrorforkjemperen Rajoub i PA”.

Avtalen ble undertegnet 31. januar i byen El-Bireh på Vestbredden av tyske Peter Beerwerth og formann Jibril Rajoub i det palestinske fotballforbundet. Den hadde en verdi på 3,6 millioner kroner som skulle betales av det tyske utenriksdepartementet.

Beerwerth er diplomat og leder det tyske representasjonskontoret (i Ramallah) til de palestinske selvstyremyndighetene.

Prosjektet gikk ut på at den tyske fotballtreneren Gert Engels regelmessig skulle besøke de PA-styrte områdene på Vestbredden og den Hamas-styrte Gazastripen de to neste årene. Der skulle han gi råd og hjelpe til med å utvikle fotballsporten, med hovedfokus på unge spillere.

Kanselleringen av avtalen er et stort nederlag for Jibril Rajoub. På det internasjonale fotballforbundets (FIFA) kongress i mai 2015 forsøkte han å få det israelske fotballforbundet ekskludert fra FIFA. Etter press og råd fra andre lands utsendinger trakk han til slutt kravet.

Nå er spørsmålet: Kommer FIFA på møtet i mai 2017 i Bahrain til å følge opp det tyske forbundets avgjørelse og erklære at Rajoub «ikke følger fotballsportens verdigrunnlag»? Det kan i så fall føre til at det palestinske fotballforbundet og dets leder Jibril Rajoub blir kastet ut av FIFA.

Forrige artikkelBrende i Israel for 13. gang
Neste artikkelJødisk forening legges ned på grunn av trusler
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.