Det hvite hus: Trump ba Abbas gjøre noe med palestinernes terrorbelønning

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas møtte Donald Trump i Det hvite hus.
Donald Trump og Mahmoud Abbas i Det hvite hus 3. mai 2017. (Foto: Facebook)
Donald Trump og Mahmoud Abbas i Det hvite hus 3. mai 2017. (Foto: Facebook)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

I onsdagens møte mellom USAs president Donald Trump og palestinernes president Mahmoud Abbas ga den amerikanske presidenten beskjed om at de palestinske selvstyremyndighetene må stoppe oppvigleri til vold, slå ned på terrorisme og gjøre noe med terrorbelønningen. Palestinere som sitter i fengsel for terror og drap mot israelere blir belønnet med store pengesummer. Hvis terroristen dør i angrepet, vil myndighetene belønne terroristens familie, skriver avisen Times of Israel.

– President Trump uttrykte bekymring over utbetalinger til palestinske fanger i israelske fengsler som har begått terrorhandlinger, eller til deres familier, og understreket viktigheten av å løse denne utfordringen, uttaler Det hvite hus.

Det er første gang de to lederne møtes ansikt til ansikt. Tidligere på dagen, under en felles pressekonferanse i Det hvite hus, refererte Trump kun subtilt til den palestinske volden, som Israel mener er en av de største hindringene for fred.

– Det kan ikke bli noen varig fred hvis ikke det palestinske lederskapet snakker med én samlet stemme mot oppvigleri, vold og hat. Det finnes mye hat, men hatet vil forhåpentligvis ikke vare veldig mye lenger, sa Trump ved siden av Abbas.

Den palestinske presidenten hevdet at at de oppdrar sine ungdom, barn og barnebarn i en fredskultur. Men som MIFF har påpekt flere ganger; både i skolebøkene, på barne-TV og i andre sammenhenger opplæres palestinske barn til å hate israelere. Selv i helt nye skolebøker lærer palestinsk barn å bli martyrer.

Trump har invitert Abbas til Det hvite hus som en del av hans forsøk på å gjenopplive fredssamtalene mellom Israel og palestinerne. Det hvite hus sier i en uttalelse at de to lederne bekreftet forpliktelsen som både USA og de palestinske selvstyremyndighetene har for å oppnå en ekte og varig fred mellom partene.

– USAs president understreket at han føler seg personlig forpliktet til å hjelpe israelerne og palestinerne med å oppnå en omfattende fred, og at enhver fredsavtale bare kan være et resultat av direkte forhandlinger, sier Det hvite hus.

Som Trump tidligere har bemerket, viser uttalelsene fra Det hvite hus at den amerikanske presidenten er optimistisk med tanke på å mekle fram en løsning, men det er ikke kommet fram hvordan en velykket avtale eventuelt vil se ut. Trump og Abbas skal også ha diskutert å styrke sikkerhetssamarbeidet for å bekjempe terrorisme, i tillegg til hvordan den palestinske økonomien kan stimuleres.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise