Det hvite hus: Trump ba Abbas gjøre noe med palestinernes terrorbelønning

Donald Trump og Mahmoud Abbas i Det hvite hus 3. mai 2017. (Foto: Facebook)
Donald Trump og Mahmoud Abbas i Det hvite hus 3. mai 2017. (Foto: Facebook)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I onsdagens møte mellom USAs president Donald Trump og palestinernes president Mahmoud Abbas ga den amerikanske presidenten beskjed om at de palestinske selvstyremyndighetene må stoppe oppvigleri til vold, slå ned på terrorisme og gjøre noe med terrorbelønningen. Palestinere som sitter i fengsel for terror og drap mot israelere blir belønnet med store pengesummer. Hvis terroristen dør i angrepet, vil myndighetene belønne terroristens familie, skriver avisen Times of Israel.

– President Trump uttrykte bekymring over utbetalinger til palestinske fanger i israelske fengsler som har begått terrorhandlinger, eller til deres familier, og understreket viktigheten av å løse denne utfordringen, uttaler Det hvite hus.

Det er første gang de to lederne møtes ansikt til ansikt. Tidligere på dagen, under en felles pressekonferanse i Det hvite hus, refererte Trump kun subtilt til den palestinske volden, som Israel mener er en av de største hindringene for fred.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det kan ikke bli noen varig fred hvis ikke det palestinske lederskapet snakker med én samlet stemme mot oppvigleri, vold og hat. Det finnes mye hat, men hatet vil forhåpentligvis ikke vare veldig mye lenger, sa Trump ved siden av Abbas.

Den palestinske presidenten hevdet at at de oppdrar sine ungdom, barn og barnebarn i en fredskultur. Men som MIFF har påpekt flere ganger; både i skolebøkene, på barne-TV og i andre sammenhenger opplæres palestinske barn til å hate israelere. Selv i helt nye skolebøker lærer palestinsk barn å bli martyrer.

Trump har invitert Abbas til Det hvite hus som en del av hans forsøk på å gjenopplive fredssamtalene mellom Israel og palestinerne. Det hvite hus sier i en uttalelse at de to lederne bekreftet forpliktelsen som både USA og de palestinske selvstyremyndighetene har for å oppnå en ekte og varig fred mellom partene.

– USAs president understreket at han føler seg personlig forpliktet til å hjelpe israelerne og palestinerne med å oppnå en omfattende fred, og at enhver fredsavtale bare kan være et resultat av direkte forhandlinger, sier Det hvite hus.

Som Trump tidligere har bemerket, viser uttalelsene fra Det hvite hus at den amerikanske presidenten er optimistisk med tanke på å mekle fram en løsning, men det er ikke kommet fram hvordan en velykket avtale eventuelt vil se ut. Trump og Abbas skal også ha diskutert å styrke sikkerhetssamarbeidet for å bekjempe terrorisme, i tillegg til hvordan den palestinske økonomien kan stimuleres.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag