Palestinsk toppleder avviser kravet fra Trump: Vi vil fortsatt lønne terrorister

Nabil Shaath mener kravet fra Donald Trump om å slutte å belønne terrorister er "sinnsykt".
Den palestinske politikeren Nabil Shaath avviser kontant kravet fra Trump. (Foto: Mazur/catholicnews.org.uk)
Den palestinske politikeren Nabil Shaath avviser kontant kravet fra Trump. (Foto: Mazur/catholicnews.org.uk)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Onsdag møtte palestinernes president Mahmoud Abbas den amerikanske presidenten Donald Trump i Det hvite hus. Der ba Trump den palestinske lederen om å slutte å gi lønn til terrorister i israelske fengsler eller til deres familier.

Nå går Nabil Shaath, Abbas´ utenrikssekretær og tidligere utenriksminister, ut og avviser det han mener er et “sinnsykt” forslag fra den amerikanske presidenten.

– Det er absurd å be om at vi slutter å gi penger til fangenes familier. Det ville vært som å be Israel om å slutte å lønne sine soldater, sier Nabil Shaath, president Abbas´ nære rådgiver, i et intervju med israelsk radio etter møtet i Det hvite hus.

De palestinske selvstyremyndighetene bruker om lag 1,1 milliarder kroner til lønn for palestinere som er i, eller er blitt løslatt fra, israelsk fengsel. De aller fleste fangene er dømt for aktiviteter knyttet til terror. Det tilsvarer tre millioner kroner om dagen i belønning til terrorister. I tillegg bruker myndighetene 1,5 milliarder kroner i året på lønn til «martyrers» familier. Blant «martyrene» er et stort antall palestinere som var selvmordsbombere eller som gjennomførte terror mot israelske kvinner og barn.

Mannen som drepte 15 år gamle Malki Roth får 9000 kroner i måneden.

Det er altså en slik belønning av terror den palestinske topplederen mener det vil være “sinnsykt” å avslutte. Shaath sier i radio-intervjuet at kravet fra Trump-administrasjonen er laget for å med viten og vilje ødelegge forventningene til nye amerikanskledede fredsforhandlinger mellom Israel og palestinerne. I radiointervjuet sier han at de palestinske fangene kun er offer for Israels kontroll over Vestbredden.

– President Trump uttrykte bekymring over utbetalinger til palestinske fanger i israelske fengsler som har begått terrorhandlinger, eller til deres familier, og understreket viktigheten av å løse denne utfordringen, uttalte Det hvite hus etter onsdagens møte. Shaath sier Abbas´ møte med Trump likevel var konstruktivt.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har tidligere sagt at lønn for terrorisme er en av de største hinderne til fred mellom Israel og palestinerne. Også norske politikere vil ha slutt på praksisen med å belønne terrorisme. KrF krever kutt i bistanden til de palestinske myndighetene så lenge terrorlønnen fortsetter.

 

  • Hjelp MIFF å formidle israelernes perspektiver og rette opp det falske bildet av Israel. Bli medlem av MIFF. Prisen for å være medlem av MIFF er fra kr. 4,- per uke.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise