Trump til Abbas: Fred kan aldri slå rot i et miljø hvor vold belønnes og hylles

Donald Trump tror på fred i Midtøsten, men vil ha slutt på palestinsk terrorlønn.

På pressekonferansen etter møtet tok Trump opp den palestinske terrorlønnen. (Foto: PA)
På pressekonferansen etter møtet mellom Trump og Abbas virket forholdet noe kjølig. (Foto: PA)

Tirsdag var USAs president Donald Trump på sitt aller første besøk til de palestinske selvstyreområdene. Etter møtet med palestinernes president Mahmoud Abbas i Betlehem var det en felles pressekonferanse med de to presidentene. Der kom Trump med implisitt kritikk av palestinernes belønning av fengslede terrorister.

– Fred kan aldri slå rot i et miljø hvor vold blir tolerert, finansiert og belønnet, sa Trump i det som tolkes som en tydelig henvisning til lønnen som palestinske selvstyremyndigheter betaler til dømte terrorister eller familien til terroristene.

Uttalelsene kom etter at Trump hadde fordømt mandagens angrep i Manchester. Den amerikanske presidenten omtalte mannen bak angrepet som en ond taper.

– Vi må være resolutt i å fordømme slike handlinger med en enhetlig stemme.

Palestinske myndigheter belønner ikke bare terror, men oppfordrer til og hyller også terror både på sosiale medier, TV-sendinger og i skolebøker.

Også da Abbas besøkte Trump i Det hvite hus tidligere i år skal den amerikanske presidenten ha tatt opp terrorlønnen med den palestinske presidenten, men kravet ble senere avvist av en palestinsk toppolitiker. Abbas, som talte før Trump, sa at det ikke var jødedommen som var årsaken til konflikten, men okkupasjonen.

Donald Trump avsluttet med å si at han tror på fred mellom Israel og palestinerne.

– President Abbas har forsikret meg om at han er klar for å jobbe for fred, og statsminister Netanyahu har lovet meg det samme. Jeg gleder meg til å jobbe med disse lederne mot en varig fred, fortalte Trump etter besøket i Betlehem.

Forrige artikkelNetanyahu fordømmer terroren i Manchester
Neste artikkelDonald Trump skrøt uhemmet av Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.