Trump skal ha vært rasende på Abbas

Den amerikanske presidenten skal ha skreket “din løgner” til palestinernes president.

På pressekonferansen etter møtet tok Trump opp den palestinske terrorlønnen. (Foto: PA)
På pressekonferansen etter møtet mellom Trump og Abbas virket forholdet noe kjølig. (Foto: PA)

Donald Trump skal ifølge den israelske TV-kanalen Channel 2 ha skreket til palestinernes president Mahmoud Abbas, da de to møttes i Betlehem under Trumps besøk i forrige uke. Ifølge TV-kanalen, som siterer en anonym amerikansk kilde, skal Trump ha skreket “du løy til meg i Washington da du snakket om ditt engasjement for fred, for israelerne har vist meg at du er personlig ansvarlig for oppvigleri”.

Hendelsen skal ha sjokkert Abbas, som ble helt stille i flere minutter etterpå.

Da Abbas og Trump møttes for første gang i Det hvite hus 3. mai, uttalte Abbas på en felles pressekonferanse at han jobbet for å oppdra palestinske barn til fred.

– Jeg bekrefter for deg at vi oppdrar våre barn og barnebarn i en kultur av fred, sa Abbas til USAs president. Det tok ikke lang før Benjamin Netanyahu uttalte at det ikke var sant og Palestinian Media Watch samlet flere klipp fra palestinske myndigheters egen TV-kanal, som sto i grell kontrast til Abbas´ påstand.

Palestinske kilder avviser det som har kommet fram i Channel 2 og sier møtet mellom Trump og Abbas gikk rolig for seg. Men på en felles pressekonferanse etter møtet i Betlehem kom Trump med en uttalelse om at terror ikke må bli belønnet, noe som ble tolket som en tydelig henvisning til lønnen som palestinske selvstyremyndigheter betaler til dømte terrorister eller familien til terroristene.

– Fred kan aldri slå rot i et miljø hvor vold blir tolerert, finansiert og belønnet, sa Trump etter at møtet mellom han og den palestinske presidenten var ferdig.

Forrige artikkelOgså FN trekker støtten til senter oppkalt etter Dalal Mughrabi
Neste artikkelSodaStream best i test hos TV2
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.