Har gitt politiet beskjed om å arrestere dem som spiser offentlig under ramadan

Palestinske myndigheter har lagt ned forbud mot offentlig spising under fastemåneden.
Sjeik Muhammad Hussein er mufti for de palestinske selvstyremyndighetene. (Foto: Østerrikes utenriksdepartement)
Sjeik Muhammad Hussein er mufti for de palestinske selvstyremyndighetene. (Foto: Østerrikes utenriksdepartement)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Denne uken startet den islamske fastemåneden ramadan. Da skal alle muslimer gi avkall på mat og drikke fra daggry til solnedgang. For å sikre at alle innbyggerne holder de religiøse reglene, har de palestinske selvstyremyndighetene gitt politiet beskjed om å arrestere alle som spiser offentlig under fastemåneden, skriver Palestinian Media Watch.

Det er sjeik Muhammad Hussein, stormuftien som er de palestinske myndighetenes øverste religiøse leder, som har bedt politiet om å “handle mot alle som bryter fasten i offentligheten, som en forberedelse på rettslige skritt mot dem”. Også distriktsguvernøren i Jenin, Ibrahim Ramadan, har annonsert et forbud mot offentlig spising under ramadan. Både kafeer og restauranter vil være stengt på dagtid.

Tidligere år er folk blitt arrestert. Om ikke kristne palestinere får spise fritt i offentlig rom de neste ukene, så får de i hvert fall en smak av hvilken religionsfrihet som det muslimske flertallet blant palestinerne vil unne dem.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise