Har gitt politiet beskjed om å arrestere dem som spiser offentlig under ramadan

Palestinske myndigheter har lagt ned forbud mot offentlig spising under fastemåneden.

Sjeik Muhammad Hussein er mufti for de palestinske selvstyremyndighetene. (Foto: Østerrikes utenriksdepartement)
Sjeik Muhammad Hussein er mufti for de palestinske selvstyremyndighetene. (Foto: Østerrikes utenriksdepartement)

Denne uken startet den islamske fastemåneden ramadan. Da skal alle muslimer gi avkall på mat og drikke fra daggry til solnedgang. For å sikre at alle innbyggerne holder de religiøse reglene, har de palestinske selvstyremyndighetene gitt politiet beskjed om å arrestere alle som spiser offentlig under fastemåneden, skriver Palestinian Media Watch.

Det er sjeik Muhammad Hussein, stormuftien som er de palestinske myndighetenes øverste religiøse leder, som har bedt politiet om å “handle mot alle som bryter fasten i offentligheten, som en forberedelse på rettslige skritt mot dem”. Også distriktsguvernøren i Jenin, Ibrahim Ramadan, har annonsert et forbud mot offentlig spising under ramadan. Både kafeer og restauranter vil være stengt på dagtid.

Tidligere år er folk blitt arrestert. Om ikke kristne palestinere får spise fritt i offentlig rom de neste ukene, så får de i hvert fall en smak av hvilken religionsfrihet som det muslimske flertallet blant palestinerne vil unne dem.

Forrige artikkelFNs generalsekretær innrømmer at de blir utnyttet av Hamas på Gazastripen
Neste artikkelNekter å skifte navn på senter oppkalt etter terrorist som drepte 37 mennesker
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.