Danmark fryser all støtte til palestinske organisasjoner

– Vi må være sikre på at dansk bistand bidrar positivt, sier den danske utenriksministeren.

Anders Samuelsen og Benjamin Netanyahu møttes i Jerusalem 17. mai i år. (Foto: Haim Zach/Flickr)
Anders Samuelsen og Benjamin Netanyahu møttes i Jerusalem 17. mai i år. (Foto: Haim Zach/Flickr)

Den danske regjeringen har bestemt seg for å ha en grundig gjennomgang av Danmarks donasjoner til ikke-statlige palestinske organisasjoner. Mens sonderingen pågår vil det ikke bli godkjent noen nye utbetalinger. Avgjørelsen skal ha blitt tatt blant annet etter press fra den israelske regjeringen, skriver avisen Ha’aretz.

– Vi må være sikre på at dansk bistand bidrar positivt til å fremme menneskerettigheter i de palestinske selvstyreområdene, sier den danske utenriksministeren Anders Samuelsen i en uttalelse fra utenriksdepartementet.

17. mai hadde Samuelsen et møte med Benjamin Netanyahu i Israel. Der skal den israelske statsministeren ha bedt den danske utenriksministeren om å kutte i støtten til organisasjoner som blant annet kjemper for boikott av den jødiske staten.

Netanyahu skal også ha gitt Samuelsen en konkret liste over hvilke organisasjoner tilknyttet BDS-bevegelsen som Danmark er med og støtter økonomisk.

– Det er mulig resultatet av denne gjennomgangen er at vi blir nødt til å stoppe vår støtte til en rekke palestinske organisasjoner. Inntil denne undersøkelsen er ferdig, vil vi ikke love noen nye tilskudd til palestinske organisasjoner, sier utenriksministeren.

I forrige ble det kjent at Norge krever tilbakebetalt pengene de har bidratt med til et palestinsk ungdomssenter. Senteret, som skulle bidra til å øke kvinners deltakelse i valg, ble oppkalt etter terroristen Dalal Mughrabi. I 1978 ledet hun et terrorangrep i Israel. Det kostet 37 mennesker livet. 12 av de drepte var barn.

 

Forrige artikkelTrump flytter ikke USAs ambassade til Jerusalem
Neste artikkelRaphael Schutz til Israelkonferansen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.