Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Danmark fryser all støtte til palestinske organisasjoner

Anders Samuelsen og Benjamin Netanyahu møttes i Jerusalem 17. mai i år. (Foto: Haim Zach/Flickr)
Anders Samuelsen og Benjamin Netanyahu møttes i Jerusalem 17. mai i år. (Foto: Haim Zach/Flickr)
– Vi må være sikre på at dansk bistand bidrar positivt, sier den danske utenriksministeren.

Den danske regjeringen har bestemt seg for å ha en grundig gjennomgang av Danmarks donasjoner til ikke-statlige palestinske organisasjoner. Mens sonderingen pågår vil det ikke bli godkjent noen nye utbetalinger. Avgjørelsen skal ha blitt tatt blant annet etter press fra den israelske regjeringen, skriver avisen Ha’aretz.

– Vi må være sikre på at dansk bistand bidrar positivt til å fremme menneskerettigheter i de palestinske selvstyreområdene, sier den danske utenriksministeren Anders Samuelsen i en uttalelse fra utenriksdepartementet.

17. mai hadde Samuelsen et møte med Benjamin Netanyahu i Israel. Der skal den israelske statsministeren ha bedt den danske utenriksministeren om å kutte i støtten til organisasjoner som blant annet kjemper for boikott av den jødiske staten.

Netanyahu skal også ha gitt Samuelsen en konkret liste over hvilke organisasjoner tilknyttet BDS-bevegelsen som Danmark er med og støtter økonomisk.

– Det er mulig resultatet av denne gjennomgangen er at vi blir nødt til å stoppe vår støtte til en rekke palestinske organisasjoner. Inntil denne undersøkelsen er ferdig, vil vi ikke love noen nye tilskudd til palestinske organisasjoner, sier utenriksministeren.

I forrige ble det kjent at Norge krever tilbakebetalt pengene de har bidratt med til et palestinsk ungdomssenter. Senteret, som skulle bidra til å øke kvinners deltakelse i valg, ble oppkalt etter terroristen Dalal Mughrabi. I 1978 ledet hun et terrorangrep i Israel. Det kostet 37 mennesker livet. 12 av de drepte var barn.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart