Palestinske myndigheter stenger Abbas-kritiske medier

Elleve nyhetssider som er kritiske til president Mahmoud Abbas og myndighetene er blitt stengt.

Mahmoud Abbas blir beskyldt for å oppildne til terror. (Foto: Flickr.com / CC)
Mahmoud Abbas slår hardere ned på kritiske røster. (Foto: Flickr.com / CC)

De palestinske selvstyremyndighetene på Vestbredden har blokkert elleve medier som enten er kritiske til president Mahmoud Abbas eller tilknyttet hans politiske rivaler. En ansatt ved statsadvokatens kontor sier mediene er stengt fordi de “bryter med reglene for publikasjoner”. De mener at de sprer falske nyheter og ærekrenkelser.

Redaktøren i den Jordan-baserte nyhetssiden Amad, Hassan Asfour, sier i en uttalelse at de har blitt sensurert på grunn av deres “dristige rapportering” om de palestinske selvstyremyndighetenes “skitne avtaler”. Selvstyremyndighetene har strammet sitt grep om Vestbredden siden de mistet kontrollen over Gazastripen til den islamistiske gruppen Hamas for ti år siden, skriver avisen Yedioth Ahronot.

Forrige artikkelLondon vil lære terrorbekjempelse av Israel
Neste artikkelFolk du garantert ikke får se på premieren
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -