Palestinske myndigheter stenger Abbas-kritiske medier

Mahmoud Abbas blir beskyldt for å oppildne til terror. (Foto: Flickr.com / CC)
Mahmoud Abbas slår hardere ned på kritiske røster. (Foto: Flickr.com / CC)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

De palestinske selvstyremyndighetene på Vestbredden har blokkert elleve medier som enten er kritiske til president Mahmoud Abbas eller tilknyttet hans politiske rivaler. En ansatt ved statsadvokatens kontor sier mediene er stengt fordi de “bryter med reglene for publikasjoner”. De mener at de sprer falske nyheter og ærekrenkelser.

Redaktøren i den Jordan-baserte nyhetssiden Amad, Hassan Asfour, sier i en uttalelse at de har blitt sensurert på grunn av deres “dristige rapportering” om de palestinske selvstyremyndighetenes “skitne avtaler”. Selvstyremyndighetene har strammet sitt grep om Vestbredden siden de mistet kontrollen over Gazastripen til den islamistiske gruppen Hamas for ti år siden, skriver avisen Yedioth Ahronot.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag