Abbas lover aldri å stanse belønningen av terrorister

– Selv om jeg blir tvunget til å gå av som president, vil jeg ikke gjøre kompromiss, erklærer Mahmoud Abbas.

Skjermdump fra Fatahs offisielle Facebook-side (via PMW).
Skjermdump fra Fatahs offisielle Facebook-side (via PMW).

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Mahmoud Abbas, president for de palestinske selvstyremyndighetene på Vestbredden, har kommet under stadig sterkere internasjonalt press til å stanse det skalerte belønningssystemet for dømte terrorister.

Her i Norge har MIFF satt fokus på saken i en årrekke. I disse årene har vi blant annet sett Jonas Gahr Støre feilinformere Stortinget, Støres talsmann angripe varsleren i stedet for roten til problemet, Espen Barth Eide innrømme at palestinske myndigheter feilinformerte Norge, Høyre uttrykke mistillit til UDs svar og Barth Eide endelig oppklare i brev til Kontrollkomiteen.

MIFF har stilt seg tvilende til UDs påstander og dokumentert at de dømte terroristene selv kontrollerer lønnen de får utbetalt, det er ikke bare sosialstøtte til deres familier. Det er også tilfeller som viser at palestinere velger å gjennomføre terrorangrep på grunn av utsiktene til å motta den økonomiske belønningen.

Nåværende utenriksminister Børge Brende har sagt at PA er «svært tjent med å avskaffe denne ordningen for sin egen legitimitets skyld», og MIFF har krevd at han følger opp med økonomisk press. Hver dag får palestinske terrorister tre millioner kroner i belønning.

Det kommer ikke til å slutte, lover Mahmoud Abbas. Han er blitt presset av Trump-administrasjonen, men insisterer på å fortsette med belønning av terrorister. På Fatahs offisielle Facebook-side ble det 2. juli publisert det følgende løftet fra presidenten:

«Selv om jeg blir tvunget til å gå av, vil jeg ikke gjøre kompromiss når det gjelder lønn til en martyr eller en fange, fordi jeg er presidenten til hele det palestinske folket, inkludert fangene, martyrene, de skadde, de utviste og de fordrevne.»

Ifølge PAs budsjett for 2016 ble det utbetalt 1,5 milliarder kroner til 26.800 palestinske familier av «martyrer» og 1,1 milliarder kroner til 6.500 palestinske fanger, de fleste dømt for terror og andre sikkerhetsforbrytelser.

Abbas-sitatet og budsjett-tallene er videreformidlet av Palestinian Media Watch.

Takket være våre medlemmer og støttespillere er alle Med Israel for freds artikler på miff.no gratis tilgjengelig for alle interesserte. Den beste takken du kan gi er å bli medlem (klikk her for å gå til registreringsskjema), bli Fast for Israel! eller trappe opp for Israel på annen måte. Du kan gi en gave med SMS i skjemaet under, til Vipps på 39881 eller bankkonto 78770654539. Med din hjelp kan vi nå enda flere med israelernes perspektiver og beste argumenter!

Forrige artikkelHva vet de som kaller synagogebygging for «krigsforbrytelse» om menneskerettigheter?
Neste artikkelIsraelske soldater fjernet terrormonument i Jenin, men Fatah-partiet vil sette det opp igjen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.