Abbas ønsker Kim Jong-un all lykke

Palestinernes president håper på velstand og lykke for det brutale regimet i Nord-Korea.

PA-president Mahmoud Abbas og PLO-ledelsen. (Foto: Flash90)
PA-president Mahmoud Abbas ønsker Nord-Korea og Kim Jong-un alt det beste. (Foto: Flash90)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Presidenten i de palestinske selvstyremyndighetene, Mahmoud Abbas, sendte tirsdag en gratulasjon til diktatoren Kim Jong-un i forbindelse med Nord-Koreas uavhengighetsdag. I telegrammet skriver den palestinske presidenten at han ønsker Jong-un «god helse og all lykke». Palestinian Media Watch omtalte saken først.

– Det koreanske folk ga det mest dyrebare offeret for deres frihet og verdighet, skriver Abbas til diktatoren, i telegrammet som er offentliggjort av de palestinske selvstyremyndighetens eget nyhetsbyrå, Wafa.

Gratulasjonen kommer midt i en spent tid mellom Nord-Korea og USA. Regimet i Pyongyang fortsetter sitt atomprogram og har truet med å angripe amerikanske mål. Israels utdanningsminister Naftali Bennett mener gratulasjonen fra Abbas viser at palestinerne mangler et moralsk kompass. I en melding på Twitter skriver han:

– Først Hitler, så Saddam Hussein og nå Kim Jong-un. Hvis du vil ta et moralsk standpunkt, sjekk hvem palestinerne støtter og gjør det motsatte av dem.

I telegrammet uttrykker Abbas også takknemlighet for «Nord-Koreas langvarige støtte til det palestinske folk og deres rettigheter». Den palestinske presidenten avslutter med «å ønske velstand» for regimet i Nord-Korea og at det «historiske forholdet mellom Palestina og Nord-Korea skal utvikle seg videre».

Tidligere har terrorgruppen Hamas hyllet Nord-Korea for deres harde retorikk mot Israel. I april sendte Hamas en takk til Kim Jong-un for hans støtte «til den palestinske sak», og kritiserte Israel for å fornærme lederskapet i Nord-Korea.

Palestinerne sender sine lykkeønskinger til Kim Jong-un. (Foto: Flickr)
Palestinerne sender sine lykkeønskinger til Kim Jong-un og regimet i Nord-Korea. (Foto: Flickr)
Forrige artikkelMener kurderne fortjener sin egen stat
Neste artikkel– Forbered verden på Hizbollahs neste krig!
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.