Abbas ønsker Kim Jong-un all lykke

Palestinernes president håper på velstand og lykke for det brutale regimet i Nord-Korea.
PA-president Mahmoud Abbas og PLO-ledelsen. (Foto: Flash90)
PA-president Mahmoud Abbas ønsker Nord-Korea og Kim Jong-un alt det beste. (Foto: Flash90)

Presidenten i de palestinske selvstyremyndighetene, Mahmoud Abbas, sendte tirsdag en gratulasjon til diktatoren Kim Jong-un i forbindelse med Nord-Koreas uavhengighetsdag. I telegrammet skriver den palestinske presidenten at han ønsker Jong-un «god helse og all lykke». Palestinian Media Watch omtalte saken først.

– Det koreanske folk ga det mest dyrebare offeret for deres frihet og verdighet, skriver Abbas til diktatoren, i telegrammet som er offentliggjort av de palestinske selvstyremyndighetens eget nyhetsbyrå, Wafa.

Gratulasjonen kommer midt i en spent tid mellom Nord-Korea og USA. Regimet i Pyongyang fortsetter sitt atomprogram og har truet med å angripe amerikanske mål. Israels utdanningsminister Naftali Bennett mener gratulasjonen fra Abbas viser at palestinerne mangler et moralsk kompass. I en melding på Twitter skriver han:

– Først Hitler, så Saddam Hussein og nå Kim Jong-un. Hvis du vil ta et moralsk standpunkt, sjekk hvem palestinerne støtter og gjør det motsatte av dem.

I telegrammet uttrykker Abbas også takknemlighet for «Nord-Koreas langvarige støtte til det palestinske folk og deres rettigheter». Den palestinske presidenten avslutter med «å ønske velstand» for regimet i Nord-Korea og at det «historiske forholdet mellom Palestina og Nord-Korea skal utvikle seg videre».

Tidligere har terrorgruppen Hamas hyllet Nord-Korea for deres harde retorikk mot Israel. I april sendte Hamas en takk til Kim Jong-un for hans støtte «til den palestinske sak», og kritiserte Israel for å fornærme lederskapet i Nord-Korea.

Palestinerne sender sine lykkeønskinger til Kim Jong-un. (Foto: Flickr)
Palestinerne sender sine lykkeønskinger til Kim Jong-un og regimet i Nord-Korea. (Foto: Flickr)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise