Vil bruke Abbas’ palass til bibliotek

Mahmoud Abbas tør ikke bruke palasset til 100 millioner kroner i frykt for protester.

Mahmoud Abbas tør ikke flytte inn i det nye palasset på grunn av frykt for protester. Nå blir det bibliotek istedenfor. (Foto: Facebook)
Mahmoud Abbas tør ikke flytte inn i det nye palasset på grunn av frykt for protester. Nå blir det bibliotek istedenfor. (Foto: Facebook)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Palestinske myndigheter vil bruke et nytt palass i Ramallah som nasjonalbibliotek. Opprinnelig skulle bygget til 100 millioner kroner tjene som bolig til palestinernes president og til å ta imot internasjonale diplomater, ledere og delegasjoner på besøk.

Men på grunn av frykt for negative reaksjoner fra den palestinske befolkningen har president Mahmoud Abbas bestemt seg for å bli boende i sin gamle bolig. Abbas har de siste årene vært under press fra sin egen befolkning og politiske motstandere.

Det ekstragavante bygget på 4700 kvadratmeter ble bygget til tross for at de palestinske selvstyremyndighetene har hatt store økonomiske problemer.

– Presidenten mener at palasset bør komme allmenheten til gode ved å gjøre det om til et stort nasjonalt bibliotek, sier Mohammed Shtayyeh, leder av Det palestinske økonomiske råd for utvikling og gjenoppbygging (PECDAR), ifølge Times of Israel.

Den palestinske kulturministeren Ihab Bseiso sier det nye nasjonalbiblioteket vil være en «hjørnestein for bevaring av palestinsk nasjonalarv, styrke palestinernes kollektive minne og historie». I tillegg skal bygget også fungere som et kulturhus.

Bseiso sier tidspunktet for kunngjøringen av nasjonalbiblioteket kommer samtidig som det markeres at det er 100 år siden Balfour-erklæringen. Da ga den britiske regjeringen et løfte om å skape en jødisk stat i det britiske mandatet Palestina.

– Kunngjøringen av prosjektet i år, 100 år etter Balfour-erklæringen, er en melding til verden om at palestinerne er ubønnhørlig knyttet til landet, som er rettmessig vårt, kultur og identitet. Dette er et kulturelt svar på Balfour-erklæringen og vi sier det høyt og klart: Vi blir her i vårt land, sier kulturministeren.

Forrige artikkelNytt håp for pasienter med hjertesvikt
Neste artikkel«Tremann» fra Gaza ble operert i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.