Vil bruke Abbas’ palass til bibliotek

Mahmoud Abbas tør ikke bruke palasset til 100 millioner kroner i frykt for protester.
Mahmoud Abbas tør ikke flytte inn i det nye palasset på grunn av frykt for protester. Nå blir det bibliotek istedenfor. (Foto: Facebook)
Mahmoud Abbas tør ikke flytte inn i det nye palasset på grunn av frykt for protester. Nå blir det bibliotek istedenfor. (Foto: Facebook)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Palestinske myndigheter vil bruke et nytt palass i Ramallah som nasjonalbibliotek. Opprinnelig skulle bygget til 100 millioner kroner tjene som bolig til palestinernes president og til å ta imot internasjonale diplomater, ledere og delegasjoner på besøk.

Men på grunn av frykt for negative reaksjoner fra den palestinske befolkningen har president Mahmoud Abbas bestemt seg for å bli boende i sin gamle bolig. Abbas har de siste årene vært under press fra sin egen befolkning og politiske motstandere.

Det ekstragavante bygget på 4700 kvadratmeter ble bygget til tross for at de palestinske selvstyremyndighetene har hatt store økonomiske problemer.

– Presidenten mener at palasset bør komme allmenheten til gode ved å gjøre det om til et stort nasjonalt bibliotek, sier Mohammed Shtayyeh, leder av Det palestinske økonomiske råd for utvikling og gjenoppbygging (PECDAR), ifølge Times of Israel.

Den palestinske kulturministeren Ihab Bseiso sier det nye nasjonalbiblioteket vil være en «hjørnestein for bevaring av palestinsk nasjonalarv, styrke palestinernes kollektive minne og historie». I tillegg skal bygget også fungere som et kulturhus.

Bseiso sier tidspunktet for kunngjøringen av nasjonalbiblioteket kommer samtidig som det markeres at det er 100 år siden Balfour-erklæringen. Da ga den britiske regjeringen et løfte om å skape en jødisk stat i det britiske mandatet Palestina.

– Kunngjøringen av prosjektet i år, 100 år etter Balfour-erklæringen, er en melding til verden om at palestinerne er ubønnhørlig knyttet til landet, som er rettmessig vårt, kultur og identitet. Dette er et kulturelt svar på Balfour-erklæringen og vi sier det høyt og klart: Vi blir her i vårt land, sier kulturministeren.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise