– Uten kursendring må det få konsekvenser for den økonomiske støtten til PA

Norges største avis viser vei.
I en lederartikkel kritiserer Aftenposten de palestinske selvstyremyndighetene og mener Norge bør legge press på dem. (Foto: Faksimile Aftenposten)
I en lederartikkel kritiserer Aftenposten de palestinske selvstyremyndighetene. (Foto: Faksimile Aftenposten)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

På lederplass kritiserer Aftenposten de palestinske selvstyremyndighetene (PA) for brudd på menneskerettighetene og mener Norge må bruke bistanden som press overfor palestinerne. Avisen skrev i forrige uke om at journalister som er kritiske til Mahmoud Abbas og hans organisasjon Fatah risikerer lange fengselsstraffer.

Det er fordi myndighetene har innført en ny lov om «elektroniske forbrytelser». Den nye loven åpner for at enhver som forstyrrer «sosial harmoni» risikerer lang fengselsstraff. Forstyrrelse av «sosial harmoni» kan gi opptil 15 år i fengsel. Loven blir brukt til å fengsle journalister og andre som er kritiske til myndighetene.

Norge har de fire siste årene gitt 3,8 milliarder kroner til selvstyremyndighetene, og leder i tillegg giverlandsgruppa. Amnesty International og andre i det internasjonale samfunnet ber om at det legges et sterkt press på PA, slik at den omstridte loven blir trukket tilbake eller endret. I tillegg ber de om at det internasjonale samfunn må presse på for løslatelse av fengslede journalister og menneskerettighetsaktivister.

– Det er en oppfordring Norge må ta på nødvendig alvor. I praksis betyr det at vi må gjøre det klart at det som nå skjer, er helt uakseptabelt. Og viktigere: at det må få konsekvenser for den økonomiske støtten til PA hvis vi ikke ser en palestinsk kursendring, skriver Aftenposten i lederartikkelen.

Det er bra at Norges største avis vil bruke bistanden til å presse PA, men bør det ikke også kreves kutt i bistand for terrorglorifisering og belønning av terrorister? De siste fire årene har palestinske selvstyremyndigheter brukt ti milliarder kroner på økonomisk belønning til fanger (mange av dem dømt for terror).

– MIFF har i en årrekke krevd at Norge legger økonomisk press på palestinske selvstyremyndigheter for å få en stans i terrorglorifisering og økonomisk belønning av terrorister som er stolte over å ha drept jødiske kvinner og barn i Israel. Det er veldig gledelig å se at Norges største avis også ser at det kan være nødvendig med økonomisk press for å få slutt på ukultur i PA, forteller Conrad Myrland i MIFF.

KrF har tidligere tatt til orde for kutt i bistanden til palestinske selvstyremyndigheter om ikke palestinsk lønn til terrorister opphører.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise